consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Pot beneficia de pensie de handicap daca am nervul auditiv nedezvoltat si o miopie de -18?

Terapeuti RO 2:40am Jan 7
Buna seara,
Ma numesc Mitrache Luizam am 28 ani, in urma unui control ORL si OFTALMOLOGIC mi s-a spus ca am nervul auditiv nedezvoltat SI si o miopie de – 18, nerv optic nedezvoltat (din nastere). Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de pensie de handicap. Mentionez ca am o vechime de 6 ani in campul muncii, iar din 2012 pana in prezent sunt in concediu de crestere a copilului.

Ioana Predi 7:57am Jan 9
Este important de stiut cum s-a desfasurat nasterea-pe cai naturale sau prin op. cezariana- pentru ca miopia este indicatie de cezariana. Daca sunteti in aceasta situatie, medicul de familie va face un referat pentru comisia de expertiza a capacitatii de munca. Acolo se va decide daca va incadrati la vreun grad de handicap.

Viorel Si Felicia Mocanu 10:24am Jan 9
Miopia o are de la nastere…. s-a nascut cu ea… Referotor la pensionare daca sinteti in evidenta unei asociatii de navazator si aveti certificat pentru persoane cu dizabilitati, sinteti “deja pensionata” – primiti un ajutor social… Acum va referiti daca cu vechipea pe care o aveti ca persoana cu dizabilitati puteti sa va pensionati “la termen”… Da se poate in situatia in care sinteti incadrata in gradul I ca persoana cu dizabilitate “de nevazator” insa situatia e asa… va trebuie minim 11 ani si 6 luni si beneficiati de pensie de “limita de virsta” in cazul in care se respecta cele scrise mai sus… Grad I nevazator si vechime minima 11 ani si 6 luni… acum la pesia de “handicap” (oftalmologic, neurologic, cardiologic) nu se mai ia in calcul vechimea… doar pentru handicap nu si pentru pensie limita de virsta persoana cu handicap

Paula Ţintă 1:23pm Jan 9
Incearca sa faci terapie alternativa pentru diminuarea miopiei. Cel mai bine ar fi cu 6 luni inainte de terminarea concediului sa te interesezi direct Directiei de Asistenta Sociala.

Terapeuti RO 5:50pm Jan 11
Raspuns: Va multumesc ca a.ti putut ajuta cu aceasta informatie,referitor la nastere,a fost facuta prin cezariana deoarece am o malformatie la uter.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed