consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Nu am o familie prea instarita. Am intrat intr-un liceu ”de fite” unde toti au bani si se imbraca bine. Lipsa banilor ma face sa ma simt foarte prost.

Terapeuti RO 7:23am Apr 10
Mesaj:
Buna! Eu nu am o familie prea instarita,deloc chiar. Sunt unele zile in care abia daca avem ce manca. Am intrat intr-un liceu ”de fite” unde toti au bani si se imbraca bine. Lipsa banilor ma face sa ma simt foarte prost. Cum pot trece cu vederea acest aspect? Multumesc anticipat!

Remus Sandu 7:46am Apr 10
Încearcă să-ţi asiguri premisele ca să fii cel mai bun la o materie sau orice altceva care te-ar putea pasiona. Mulţumirea interioară obţinută în acest fel, va depăşi până la urmă frustrarea că nu ai telefon sau ţoale de lux. Totuşi, cred că baza de pornire ar putea fi o cultură generală şi dieta îmbunătăţită în măsura posibilităţilor. Gândind mai eficient, ajungi să vezi oportunităţi de care înainte nici nu aveai habar. Poate începi să faci comerţ cu piese de calculator, faci bani de buzunar. Sau poate devii atât de eficient că scoţi parale din traduceri. Asta fac şi eu acum, citesc… citesc… cunoaşterea înseamnă putere :)

Oltean Loredana 8:12am Apr 10
Sa treci cu vederea ce anume, mai exact? Lipsa banilor, sau faptul ca in jurul tau toti au fite si bani si asta te face sa te simti intr-un anume fel? Lipsa banilor nu o poti trece cu vederea, in schimb, fitele si exteriorul celorlalti, da. Depinde de ce anume iti doresti in viata, ce esti hatarata sa faci si unde doresti sa ajungi, care sunt valorile tale in viata si ce fel de om esti. Exteriorul si invelisul nu au nicio valoare reala, interiorul este important si ceea ce poti face tu sa fructifici tot ce exista acolo, in interior. De dorit pt tine ar fi sa te descoperi si sa vezi minunea care esti, sa-ti scoti la suprafata resursele si talentele, acestea sunt cele care cu adevarat te ajuta in viata si cele pe care nimeni, niciodata nu ti le poate lua. Cu bani si imbracaminte scumpa, poti avea un interior gol si un intelect cu care sa nu ajungi prea departe, sa ramai pe dinafara atunci cand te astepti mai putin, pt ca situatiile de acest gen, nu rezista in timp, neaparat. Concentreaza-te sa faci tot ce poti sa te dezvolti frumos, sa te imbogatesti intelectual si spiritual, sa iti castigi armonia interioara, puterea si forta necesare pt a razbi in viata. Astea sunt cele mai importante lucruri care te ajuta in viata, cu adevarat. Rabdare si putere sa ai, sa treci peste aceasta perioada care, sunt convinsa, nu e usoara. Nu-ti risipi energia privind in jurul tau la ceea ce nu-ti aduce nimic bun, intoarce-ti atentia asupra ta, asupra a ceea ce ai tu de facut, incet-incet lucrurile se vor schimba daca muncesti si vrei sa se schimbe, dar trebuie sa le faci cu adevarat. Superficialitatea nu ajuta pe nimeni. Exteriorul te fura si te amageste, te frustreaza si te nedreptateste, de multe ori, nu-l lasa. E doar un factor din afara ta. Conteaza ce esti tu, cine vrei sa fii, unde iti doresti sa ajungi si in functie de asta sa faci tot ce e nevoie sa-ti implinesti dorintele si visurile.

Alexandru Paun 12:52pm Apr 10
Daca stii engleza poate te ajuta asta: https://www.youtube.com/watch?v=OoShQEhl1ek

Carmen Caramlau 8:57pm Apr 10
Buna! In primul rand: FELICITARI! E mare lucru daca ai reusit sa intri intr-un mediu academic opus mediului social din care provii. Asta inseamna ca meriti tot respectul. In ce priveste intrebarea ta, eu zic sa nu treci deloc cu vederea acest aspect. Cu alte cuvinte: arata-le cine esti. Poate fi inceputul unei vieti de exceptie pentru tine daca iti vei pune la bataie sentimentele si le vei lasa sa-ti alimenteze dorinta de a lasa in urma traiul modest, pentru a trai viata buna pe care o meriti acum si o vei merita mai mult si mai mult, cu fiecare pas pe care il vei face in a-ti atinge scopul. Vorbeste cu un coach, chiar si telefonic, si fa-ti un plan in viata. Crede-ma, iti spun din experienta, majoritatea clientilor mei pleaca de la situatii similare si, cu vointa, sprijin si mai ales consecventa, se pot lauda acum cu mari progrese. Pasi mici – realizari mari. Numai bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile