consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mea refuza sa isi faca igiena corporala de aproximativ 2 ani. Am incercat toate metodele posibile sa o convingem.

Terapeuti RO 8:23am Apr 11
Mesaj:
Buna ziua
Am nevoie de un sfat in ce priveste comportamentul mamei mele,de aproximativ 2 ani de zile refuza sa isi faca igiena corporala,am incercat toate metodele posibile sa o convingem,in momentul cand aducem in discutie acest subiect ea incearca sa il evite si numai comunica cu noi. Precizez faptul ca nu urmeaza nici un tratament,nu are pus nici un diagnostic, refuza consultul medical.
Va multumesc anticipat

Botezat Radu 8:26am Apr 11
pot fi multe. Cineva trebuie sa o vada. Incercati sa o convingeti macar sa o vada un medic psihiatru acasa, unde este in siguranta. Este posibil sa fi dezvoltat o problema psihica destul de semnificativa

Remus Sandu 9:28am Apr 11
Omul îşi menţine igiena corporală pe baza evitării disconfortului produs de murdărie şi căutând recompensa primită prin starea de bine pe care ştie că o va avea după ce se curăţă/spală. Un dezechilibru poate fi produs foarte simplu prin suprastimularea receptorilor de opioizi prin stres, consum de alcool sau droguri, iar răspunsul la ‘durerea’ provocată de disconfort va fi alterat sau întârziat, te speli mai rar sau mai târziu decât ai face-o în mod obişnuit. Articolul şi comentariile de aici explică mai pe larg: http://wp.me/p48646-CrDar la persoanele în vârstă deja toate acestea pot fi favorizate de îmbătrânirea inevitabilă a creierului. Deci sunt foarte indicate nişte metode simple care pot întârzia sau chiar reversibiliza bolile neurodegenerative.*neuroprotecţia http://wp.me/p48646-kk cerealele reduse/eliminate, stresul evitat etc.
*combaterea stresului oxidativ: pot fi folosite forme avansate de vitamina E http://wp.me/p48646-a4 + gelule de omega 3 vegetal şi eventual uneori cu trigliceride sau fosfolipide
, Astaxantin http://www.suplimente.ro/blog/2011/05/astaxantina-antioxidant-natural/
*evitarea carbohidraţilor procesaţi, a fructozei http://wp.me/p48646-1nJ, combaterea toxicităţii cuprului etc. Fiindcă toate acestea predispun către Alzheimer

Monica Purice 1:07pm Apr 11
Parerea mea este ca e vorba de o degenerare a creierului, care netratata (tratament de incetinire a neurodegradarii) duce la complicarea situatiei… Depinde si de varsta….; poate fi vorba de o depresie sau de o senilizare. Aduceti acasa, sub un pretext…, o persoana calificata cae sa ii stabileasca CLAR si URGENT diagnosticul.

Taugner Lucian 1:43pm Apr 11
Duceti acasa un medic psihiatru, sub orice pretext. In functie de varsta mamei dumneavoastra, diagnosticul poate fi diferit, dar consider ca este foarte important sa o vada un specialist. Mult succes si rabdare.

Carmen Caramlau 6:10pm Apr 11
Primul gand duce la o tulburare psihica. Al doilea, la o problema fiziologica pe care mama Dvs nu o poate impartasi cu nimeni, cu riscul de a se izola de Dvs. Este cazul sa convingeti un medic psihiatru sa va faca o vizita, pentru a nu ajunge la cine stie ce complicatii grave (si simpla lipsa a igienei poate genera asa ceva). Va admir intelegerea, rabdarea si grija pe care le manifestati fata de mama Dvs. Pregatiti-va sufleteste pentru o perioada mai grea, pana va fi mai bine. Cautati si Dvs sprijin, pentru ca usor sigur nu va este. Numai bine!

Remus Sandu 11:54pm Apr 11
În plus de ce ziceam la început, am citit mai demult un interviu despre prevenirea Alzheimerului şi banala suplimentare cu vitaminele B. Se pare că oferă un progres vizibil pentru cei cu predispoziţie către senilitate. În ce doze (poate că sunt necesare megadoze ?), de câte ori pe zi… Am strania convingere (poate nefondată) că nu veţi afla toate aceste lucruri printr-o trimitere de la medicul de familie :)

Monica Purice 8:47pm Apr 12
Am o parere “…” despre medicii de fam :/


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile