consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mea a intrat in depresie, iar eu nu stiu cum sa o mai ajut. In urma cu 1-2 saptamani a ramas fara serviciu, iar tatal meu a preferat sa plece de acasa… Eu am 19 ani si incerc sa o incurajez pe mama, doar ca uneori simt ca nu mai pot…

Terapeuti RO 9:09pm Oct 11
Mesaj anonim:
Va rog ajutati-ma!!! Mama mea a intrat in depresie, iar eu nu stiu cum sa o mai ajut. In urma cu 1-2 saptamani a ramas fara serviciu, iar tatal mea a preferat sa plece de acasa… Eu am 19 ani si incerc sa o incurajez pe mama, doar ca uneori simt ca nu mai pot… Am nevoie de un sfat!

Psiholog Focsani 9:37pm Oct 11
E foarte ambiguu ceea ce prezinti aici. De unde stii ca este depresie?

Ovidiu Telegescu 5:25am Oct 12
astept o descriere mai detaliata, ceea ce prezentati nu conduce spre un diagnostic pe care dumneavoastra il statutati

Catalin Lazar 9:02am Oct 12
De preferat este sa apeleze la un psihoterapeut. Tu poti fi alaturi de ea, arata-i ca pentru tine ea inseamna foarte mult, discuta cu ea, incurajeaz-o, vezi ce indoieli are, ce perspectiva, afla ce inseamna situatia in care se afla pentru ea, incurajeaz-o sa priveasca lucrurile si altfel si acolo unde ideile sunt pesimiste incearca sa ii introduci si alte perspective… Si nu te neglija nici pe tine, presupun ca si pentru tine este dificil.

Ermina Sorocianu 6:11am Oct 13
Dacă mama a rămas fără serviciu, este posibil să nu existe bani pentru plata ședințelor de psihoterapie. În baza biletului de trimitere de la medicul de familie către un psiholog clinician, mama ta ar putea totuși să beneficieze de 2-3 ședințe decontate prin CAS. Acest psiholog ar stabili și diagnosticul și ar putea să înceapă și tratamentul pentru mama.Cînd spui ”tatăl meu a preferat să plece de acasă” – tocmai în acest moment dificil în care mama a rămas fără serviciu – transmiți ceva din supărarea ta față de tatăl tău. Nu știu în ce măsură poți relaționa cu el. Presupun că plecarea lui de acasă este motivată de problemele din relația cu mama ta, și nu de problemele din relația cu tine. Cred că ar fi util să încerci să discuți cu el și să îi transmiți că îți este foarte greu să joci rolul de psihoterapeut pentru mama ta. Iar dacă nu reușești să comunici cu el și să îi ceri ajutorul, poți apela la alte rude sau la prieteni ori vecini. Și tu, și mama ta, aveți nevoie de oameni care să intervină la nevoie. Doar că trebuie să le ceri ajutorul, pentru că oamenii nu sînt întotdeauna dispuși să intervină dacă nu le este cerut explicit acest lucru.

Centrul Terapii Borri 10:15pm Oct 17
Sunt multe metode care o pot ajuta… dar in ceea ce ai scris se intrevad probleme mult mai profunde.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile