consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Lucrez ca secretara intr-o companie multinationala si din cauza specificului muncii de abia astept sa vina vinerea si sa ma incui in casa, de unde nu mai ies pana luni.

Terapeuti RO 12:27pm Mar 4
Mesaj:
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat; lucrez ca secretara intr-o companie multinationala.Sunt singura pe aceasta pozitie. Locul meu de munca este intr-o receptie care este mereu in agitatie (un du-te-vino continuu). tot timpul intra si ies oameni. In plus, telefonul suna permanent si trebuie sa raspund. Am observat ca de la un timp nu mai suport oamenii si am chiar un sentiment de ura la adresa lor. De abia astept sa vina vinerea si sa ma incui in casa, de unde nu mai ies pana luni.
Va multumesc pentru raspuns.

Cristina H. B. Docan 1:02pm Mar 4
Draga mea doamna, mi-ar fi greu sa nu empatizez cu dumneavoastra, dat fiind faptul ca, in trecut, am ocupat posturi comparabile cu al dumneavoastra! Poate ca starile prin care treceti sint doar consecinta a oboselii si a stresului – si atunci dati-mi voie sa va intreb daca ati apelat la suplimente de vitamine si minerale care sa ajute (inclusiv) celula nervoasa. Exista persoane care fac uz excesiv de astfel de suplimente – dar inclin sa cred ca mult mai multi dintre noi nu constientizeaza efectele lor mai mult decit benefice, in situatii mult mai complexe decit aceasta! Pe de alta parte, nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva, poate, a venit timpul sa faceti pasul urmator in cariera dumneavoastra?! Unul care sa va duca doar in alta parte, intr-un loc in care schimbarea oamenilor cu care veti interactiona va aduce cu sine si noi oportunitati de a va imbogati acumularile din “zona” relatiilor interpersonale; sau unul care sa va duca mai sus?! Uneori, in virtejul zilelor care trec nici-nu-stii-cind, nevoia si strigatul sufletului nostru, de evolutie, nu mai sint receptionate de catre minte. Si atunci singurul care ne mai poate atrage atentia ca avem de procedat la anumite schimbari – ramine corpul. Care da astfel de semne de oboseala si de intoleranta, doar-doar ne-om …prinde despre ce este vorba! ;)

Daniela Monica Guzu-psiholog 4:51pm Mar 4
Este important sa existe echilibru intre interior si exterior, intre proiectarea fiintei noastre in afara si plonjarea in SINE. In astfel de posturi nu exista spatiu intim, nu exista relaxare, liniste, refugiu. In week-end simtiti nevoia de a compensa dar nu sufiecient. Recomadarea cu avansarea in cariera cred ca este foarte potrivita. Daca la servici exista beneficii mai mari decat tot acest stres, atunci va trebui sa invatati acest echilibru, sa invatati managementul stresului pentru a putea continua. Succes!!!!

Elena Potcoava 4:54pm Mar 4
Cand nu mai exista bucurie, placere, daruire in ceea ce faceti ori sunteti suprasolicitata psihic si fizic si aveti nevoie de recuperare prin deconectare si odihna o perioada, sau sinele dumneavoastra va atrage atentia ca este nevoie de o schimbare. Terapiile energetice, la un terapeut bun, cred ca v-ar putea ajuta sa va echilibrati.

Remus Sandu 5:09pm Mar 4
Există un răspuns adaptativ care se declanşează în situaţii de stres fizic şi psihic, axa hipotalamo-hipofizo-suprarenală modificându-şi regimul spre un nivel mai ridicat. Atunci creşte şi nivelul hormonilor de stres (asociat cu rezistenţa la insulină) şi de asemeni al opioizilor endogeni.Însă oamenii cu un stil de viaţă aşa zis ‘modern’, declanşează aceste mecanisme în mod inutil, cum ar fi:

*consum de zahăr sau orice conţine mai mulţi carbo – atunci variază glicemia. Merită să vă informaţi despre dieta low-carb. http://www.cristianmargarit.ro/2009/01/dieta/piramida-low-carb
*consumul de lactate şi făinoase,- opioizii alimentari au efecte specifice asupra creierului şi întreţin un veritabil sindrom de dependenţă. http://tinyurl.com/os9dztr
*un raport omega 6 şi 3 absolut dezechilibrat

Dacă aş fi în locul dvs. aş încerca să scad sarcina de adaptare rezolvând cel puţin în parte aceste probleme. Puteţi citi şi aici despre cum aţi putea suplimenta cu omega 6 şi 3. http://tinyurl.com/ocxakrv
Merită folosite şi suplimentele de Astaxantin, sau pentru adaptare îmbunătăţită, sporadic Rhodiola (3-4 zile /lună ?), eznime digestive
In plus, in weekend nu aş sta în casă, mai degrabă nişte ieşiri în natură.Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile