consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fiica mea, un om cu foarte mare incredere in oameni si cu stima de sine scazuta, este casatorita cu un psihopat. Unde pot cere ajutor?

Terapeuti RO 9:16am Mar 7
Mesaj:
fiica mea un om cu ff mare incredere in oameni si cu o stima de sine scazuta este casatorita cu un psihopat asa cum e descris in carti si au o fetita de 4 ani. Oridecateori reusesc sa ma apropii de copilul meu,telefoanele ingheata,dar am reusit cred sa o fac sa inteleaga ca o vom sustine chiar dupa ceea ce ne-a facut.Noi lucram mai mult in strainatate. Ne-am hotarit ca eu,mama,sa ma duc sa inchiriez o camera in satul in care e fiica mea. Se spune ca psihopatii se tem ff mult sa fie descoperiti. Unde pot cere ajutor si este bun acest demers?

Psiholog Focsani 9:30am Mar 7
”o vom sustine chiar si dupa ceea ce ne-a facut.” Realizati ceea ce ati scris? Asa cum dumneavoastra v-ati ales viata si ea are acest drept. Lasati-i libertatea de a alege. Poate fiica dv. il iubeste. Legat de stima de sine scazuta va pot spune ca in general este legata de trairile din copilarie. Cat de aproape i-ati fost in copilarie, cat de mult ati incurajat-o, cat de mult ati comunicat cu ea, de cate ori i-ati spus ca o iubiti, cat din sufletul dv. i-ati oferit? Eticheta de psihopat, pe care ati pus-o are vreun fundament sau asa vi se pare? Indiferent daca va place sau nu, fiica dv. a facut o alegere, pe care dv. ar trebui sa o intelegeti. Ideal ar fi sa-i acordati sprijinul neconditionat, fara sa-i contestati deciziile.

Botezat Radu 9:33am Mar 7
in primul rand, daca este vorba de abuz clar, contactati in primul rand autoritatile si vedeti cum va sfatuiesc. Daca sotul fiicei este violent si trebuie intervenit cu politia ar fi ideal sa stiti procedura

Viorel Mocanu 12:02pm Mar 7
De ce trebuie sa fiti avocatul fiicei dumneavoastra? Poate ca ei ii place “psihopatul”… unele cupluri se simt fericite cu “ceva iesit din comun”…. :)

Lăzuran Iasmina 12:14pm Mar 7
Ce v-a facut mai exact sa credeti ca este un psihopat ? De ce sunteti atat de sigura de acest lucru ?

Oltean Loredana 8:44am Mar 14
“dar am reusit cred sa o fac sa inteleaga ca o vom sustine chiar dupa ceea ce ne-a facut…” Ce v-a facut? S-a maritat cu omul pe care l-a iubit si cu care dv nu ati de acord, dupa cum reiese de aici. Aici ar fi f multe lucruri de discutat. Stima ei de sine si aparenta incredere in oameni, pleaca de la faptul ca in copilarie a suferit, a fost controlata si inhibata de faptul ca nu ati avut incredere in ea… Spuneti ca reusiti cu greu sa va apropiati de ea din cauza sotului, spuneti ca este un psihopat. Posibil sa fie, posibil sa nu fie, va ganditi ca poate tocmai datorita dv nu permite sa va apropiati de ea??? Este posibil… Fiica s-a plans de el vreodata? A abuzat-o in vreun fel? Stiti sigur asta? Spuneti ca lucrati mai mult in strainatate, asta inseamna ca nu prea ati fost in preajma ei in ultimul timp, ceea ce ma face sa cred ca exagerati putin… Poate gresesc, nu pot sti sigur, nu am cum. Ideea este ca de dorit ar fi sa o sprijiniti si sa actionati doar daca fata va cere ajutorul concret si credeti ca puteti face ceva real pt ea. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile