consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Nepotelul meu de 4 ani face pipi in pat noaptea.

Terapeuti RO 8:10am Apr 15
Mesaj:
Nepotelul meu de 4 ani face si acuma pipi in pat dar numai noaptea. Este un copil sanatos fara alte probleme de sanatate, fara probleme la nastere,dimpotriva.. f.istet pt. etatea care o are, pot sa spun ca de mic se intrevedea a fiind un copil precoce, cam neastimparat, este un copil energic poate umpic prea energic. In familie am mai avut un caz asemanator, copilul fratelui meu care a facut pipi pe el pina dupa virsta de 10 ani…va multumesc anticipat si astept raspunsul dv.

Cristina H. B. Docan 9:13am Apr 15
Va recomand sa apelati la ajutorul unui medic homeopat :)

Botezat Radu 9:22am Apr 15
pediatrul ce zice?

Alex Enache 9:27am Apr 15
Buna ziua. Vedeti cam pe la ce ora din noapte face pipi in pat, si treziti-l cu ceva timp inainte si duceti-l la toaleta sa faca pipi. Astfel, dupa foarte putin timp se formeaza un reflex si nu va mai face pipi in pat. Daca copilul este sanatos, analizele au iesit bine, si medicamentele nu fac bine, incercati asta. Poate sa fie din cauza reflexului. Daca copilul e prea energic, foarte bine, inseamna ca e sanatos.

Viorel Mocanu 11:33am Apr 15
"Este un copil sanatos"… aici ceva lipseste… ori odihna de peste zi nu e sufiecienta si noaptea "doarme dus"…. ori simte cind vrea sa faca pipi, insa nu simte si nevoia sa se trezeasca stiind ca are pampers… ori e o problema din sfera urologiei unde un pediatru cu competente in urologie stie "deja secretul"…

Carmen Caramlau 8:03pm Apr 16
Stimata doamna, va inteleg grija. Conteaza ce face copilul, dar mai mult conteaza cum reactioneaza adultii la ce se intampla. Stiti cum e: si ca adult e greu sa iti schimbi un obicei, daramite un copil, asta mai ales daca iti aduce anumite beneficii nevinovate (ma refer la grija, atentia adultilor si chiar la confortul momentan al actului in sine). Vorbim de un copilas insa, si momentul trebuie tratat cu delicatete si intelepciune. Daca, dupa ce eliminati orice lichid cu doua ore inainte de culcare (asta nu inseamna sa bea un litru odata inainte), inca mai face, pastrati obiceiul (nu va speriati, nu va suferi de sete daca se hidrateaza bine in timpul zilei) si treziti-va la doua ore dupa ce adoarme copilul, duceti-l la toaleta cat mai delicat cu putinta, sa nu-i speriati somnul, si faceti asta in fiecare seara. Va veni un moment in care nu va mai avea nevoie la toaleta in timpul noptii. E un efort pentru adulti, dar este calea cea mai sigura pentru instaurarea unui obicei sanatos. Evitati sa discutati (mai ales in prezenta copilului) despre aceasta problema, minimizandu-i importanta pana la zero – asta pentru a reduce stresul. Este esential sa nu cedati (de genul "iti dau apica macar in seara asta, sau macar o gurita") si va sfatuiesc sa transformati aceste momente intr-o rutina placuta si pentru copil (functioneaza excelent daca-i oferiti ocazia sa-si aleaga un colacel frumos de WC special pentru noapte, pe care sa-l "viziteze", si pe care nu are voie sa-l vada/foloseasca in timpul zilei). Daca si dupa instalarea acestei rutine problema persista, veniti dvs sau trimiteti parintii la o sesiune de coaching / terapie, ca sa sapam mai adanc si sa descoperim motivele. Numai bine!

Florentina Coman 12:08pm Apr 18
Da, este important să înţelegeţi ce se petrece cu copilul: este posibil să caute atenţia şi afecţiunea familiei, somnul îi poate fi profund şi nu se trezeşte, poate fi obişnuiţa acelui pampers folosit vreme îndelungată datorită căruia copilul nu învaţă să-şi disciplineze corpul. Ţineţi cont de aceste utile sfaturi pe care le-aţi primit deja şi vedeţi ce poate să meargă……

Ciureanu Oprica 6:54am Apr 22
Puneti medicul de familie sa verifice daca nu cumva are fimoza.

Neli Pena 6:59am Apr 28
Stimata doamna, daca nepotelul dvs. a fost vazut deja de medicul de familie, si nu exista o conditie medicala generala care sa produca mictiunea pe timpul noptii,puteti lua in calcul si alte lucruri cum ar fi de exemplutulburarea de eliminare numita enurezis de tip nocturn, care apare destul de frecvent la copiii foarte energici. Cu atat mai mult cu cat in familia dvs. au mai fost asemenea cazuri. In foarte multe dintre cazuri, enurezisul trece de la sine in jurul varstei de 10-11 ani.Puteti merge la un psiholog care se ocupa mai ales de copii.Neli Pena psiholog clinician.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile