consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cei bolnavi de schizofrenie (sub tratament) pot detine permis auto?

Mircea Gheorghe 8:17pm Oct 27
Cei bolnavi de schizofrenie(sub tratament) pot detine permis auto?

Botezat Radu 8:10am Oct 30
nu! din doua motive: diagnosticul si faptul ca se afla sub tratament

Catalin Lazar 4:24pm Oct 30
si din cauza conditiei in care se pot afla, viziuni, halucinatii, poate deveni foarte interesant la volan…

Adrian Isacianu 6:48pm Oct 30
NU, cu toate ca unii din cei care conduc pe drumurile patriei au comportamente de schizofreni.

Mircea Gheorghe 11:04am Oct 31
Nici macar pe viitor nu se poate?Poate mi scade doza sau poate nu vor mai fii necesare pastilele.Sau aceasta boala nu se vindeca???

Panait Sorin 11:14am Oct 31
NUUUUU… ramai macar schizofrenic in libertate :( chiar vrei sa incerci un regim penitenciar vre-o 15 ani pt omor din culpa ??? ;)

Botezat Radu 11:16am Oct 31
schizofrenia este o boala care poate fi tinuta sub control dar care in acelasi timp poate sa aiba multe recaderi cand ‘iti este lumea mai draga’… a fi sofer este si asa o responabilitate foarte mare

Mircea Gheorghe 11:19am Oct 31
Eu inca mai sper ca pot da de permis.Deoarece penultima oara cand l am intrebat pe doctorul meu daca pot conduce mi a raspuns ca:” vedem dupa iarna asta”.Asta se intampla anul trecut in noiembrie.De atunci l am intrebat inca o data si mi a spus ca nu.Mai incerc.

Botezat Radu 11:22am Oct 31
poti incerca… dar din tot respectul si cu toata compasiunea iti spun ca este foarte riscant pt toata lumea, sa nu mai zic ilegal

Mircea Gheorghe 11:23am Oct 31
Daca doctorul imi da acordul nu cred ca mai e ilegal.

Adrian Isacianu 11:24am Oct 31
Domnule Mircea Gheorghe, cu regret te pot informa ca nu poti detine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul terestru, fluvial, maritim sau aerian. Nici un psiholog din tara asta nu va da aviz favorabil pentru a desfasura aceasta activitate, doar daca nu este si el schizofrenic. cautati sa va indreptati atentia spre alte activitati pe care le puteti desfasura cu aceasta patologie. Succes!

Panait Sorin 11:24am Oct 31
sper sa ai mila si sa ma eviti in trafic … viitorule sofer (kamikaze) :p

Botezat Radu 11:26am Oct 31
atunci nu este vorba de schizofrenie, daca diagnosticul este schimbat in altceva apare cu totul alta discutie

Catalin Lazar 11:30am Oct 31
hei, oameni buni, fac un apel sa respectam persoana celui care intreaba… ok legile sunt legi, anumite aspecte sunt obiective dar are dreptul la o raportare cat se poate de respectuoasa din partea noastra a tuturor!

Mircea Gheorghe 11:39am Oct 31
Eu urmez tratament cu leponex,orfiril,zoloft,abilify si rivotril.Am dublu diagnostic.Am si anxietate.Defapt eu cred ca am doar anxietate.Totul a inceput in 2007 cand am inceput sa am teama in multime.M am rugat mult la Dumnezeu sa scap de aceasta teama plus ca am tinut post negru timp de o luna jumatate lunea miercurea si vinerea.Duhovnicul meu cand a auzit asta a ramas asa.Mi a spus ca nu e nevoie de post negru.Mi a spus sa tin post simplu cateva zile si ma impartasit.Eu cautand pe net leac la teama pe care o aveam am gasit ceva scrieri despre un sfant catolic Padre Pio.Se spune ca cei care se duceau sa ses spovedeasca la el simteau miros de trandafiri.M am rugat intr o seara la Dumnezeu sa mi trimita si mie acest miros de flori daca exista.Timp de trei zile l am simtit.Acesta este motivul pentru care am fost diagnosticat cu schizofrenie.Pe langa faptul ca simteam ca Isus imi cere sa raspandesc rugaciuni in jurul meu.Poae ca asa a fost.

Mircea Gheorghe 11:40am Oct 31
Ai mei cand au vazut ca tin asa de mult post negru m au dus la medic.

Mircea Gheorghe 11:47am Oct 31
Eu cred ca nu am schizofrenie.Din aceasta cauza eu tot sper sa imi dea voie medicul sa dau de permis.

Panait Sorin 11:49am Oct 31
aoleoooo … !!!! ai si halucinatii ? il simti pe doamne, doamne :( interneazateeeeee… !!! fa ceva , nu mai sta fie-ti mila si de noi astia care nu-l vedem, mirosii sau vorbii cu dumnezeu :)

Adrian Isacianu 12:21pm Oct 31
Iti recomand sa cumperi o masina cu telecomanda pe care s-o conduci pe aleile din cel mai mare parc din proximitatea ta. Te poti crede pe autostrata si nu ai teama ca te poate opri politia pentru viteza excesiva sau faruri stinse.

Remus Sandu 12:21pm Oct 31
Dacă după aşa ceva ai ajuns să administrezi un asemenea cocteil de medicamente în mod regulat (Leponex şi Abilify, WTF ?), este evident că ai fost victima unui ‘cap pătrat’ incapabil să accepte că pot exista şi oameni cu alte concepţii şi experienţe. Şi de fapt ce a vrut să facă ? Să te readucă la un aşa zis ‘Normal’ dar pe cale chimică, a intervenit ‘cu ranga’ în creierul tău. Când Becali a năvălit cu ranga pe Maybach era una, creierul uman este cu totul altceva. Îţi recomand să mergi la un medic capabil să gândească ‘out of the box’ şi să te ajute să renunţi la aşa-zisul tratament. Al doilea şi al 4-lea interviu de aici, ţi-ar putea clarifica mai multe http://tinyurl.com/q9q53vs

Catalin Lazar 2:35pm Oct 31
Medicul pune un diagnostic folosind mai multe criterii medicale, nu o simpla istorisire, va rog sa nu facem alte sugestii de tratament, din cate inteleg, Mircea a fost la un profesionist care i-a stabilit tratamentul respectiv.

Mircea Gheorghe 2:42pm Oct 31
Catalin Lazar are dreptate.Medicul care m a diagnosticat este foarte bun.Se spune ca ar fii primul pe tara.Este vorba de domnul Adrian Ionescu de la spitalul Nifon din Buzau.

Mircea Gheorghe 2:43pm Oct 31
Nu am nimic sa i reprosez acestui doctor dar poate ca starile prin care am trecut au fost reale si nu imaginare.

Remus Sandu 2:44pm Oct 31
Catalin Lazar: prefer să vă răspund pe grupul de pseudoştiinţă, este deja un subiect dedicat.

Remus Sandu 3:12pm Oct 31
Mircea Gheorghe, pe scurt: există un spaţiu al celor care se ocupă cu pseudomedicină şi prescriu tratamente "pe viaţă" pentru tot felul de boli. Deja când îi spui dr că diabetul poate fi vindecat (există publicate deja studii reputate care afirmă lucrul ăsta), se crispează şi zice că tu nu ai cum să înţelegi, că el de ce a mai făcut şcoală. La fel, reumatologii prescriu tot felul de medicamente pentru artrită, când de fapt poţi face teste de laborator şi să elimini ce aliment îţi pune probleme. ** Cu bolile psihice problema e ceva mai specială. Dacă insişti că ai citit despre parazţi infecţioşi / intoleranţe alimentare şi boli psihice, şi îl întrebi de ce nu ţi-a spus NIMIC în toţi aceşti ani de când ai primit eticheta de ‘schizofrenic’ (doar pentru că eşti mult prea bisericos), aşa zisul dr. va spune: "Încă un simptom, te dai mai baştan decât mine, io care am atâta şcoală, toată lumea mă cunoaşte. Trebuie mărită doza". Şi după ce ai luat ‘tratament’ atâţia ani, eşti la fel de uşor de dirijat ca un miel dus la tăiere. Dumnezeu te ajută, dar nu-ţi bagă şi în traistă :)

Mircea Gheorghe 4:46pm Oct 31
Remus iti multumesc frumos pt sfaturi.Iti multumesc pt ca sunt convins ca le ai spus cu dorinta de a ajuta.Mersi si pt mesajele private.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile