consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Ati folosit homeopatie sau terapie Bach in tratamentul tulburarii bipolare (maniaco-depresive)?

Terapeuti RO 10:12am Mar 31
Mesaj:
As ruga pe cei care au avut rezultate pozitive in tratamentul tulburarii bipolare (maniaco-depresive), folosind mai ales homeopatie sau terapie Bach sa imi spuna ce pot despre ce remedii au folosit.

Remus Sandu 1:41pm Mar 31
Merită avut în vedere şi diagnosticul diferenţial. De ex. deficitul de B12 http://wp.me/p48646-2NWsau intoleranţele alimentare: http://wp.me/p48646-d

“îmbunătăţirea dispoziţiei – eliminarea grâului te va face mai fericit, având mai multă stabilitate mentală. La fel cum grâul este responsabil pentru o parte din simptomele din schizofrenie si tulburarea bipolară (este o certitudine), iar renunţarea la grâu determină o îmbunătăţire spectaculoasă, dacă se elimină grâul, există de asemeni o „nivelare” în variaţia stărilor psihice.”


Remus Sandu 4:36pm Mar 31
Sau primele simptome din Boala Wilson (exces de cupru) ar putea fi mania urmată de depresie http://wp.me/p48646-3CQ Având în vedere că astfel de asocieri sunt cazuri rare, este inevitabilă întrebarea dacă simptomele psihiatrice ar putea fi cauzate de nişte niveluri mai ridicate de cupru, coroborate cu alte carenţe nutritive într-o dietă restrictivă. Deja toxicitatea cuprului este o problemă arzătoare în ziua de azi: The Risks of Copper Toxicity Contributing to Cognitive
Decline in the Aging Population and to
Alzheimer’s Disease http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20150596

Psihoterapie PentruFamilie 7:15am Apr 1
Caracterul impredictibil al tulburarii bipolare, riscul de suicid care este de 10-20 de ori mai mare decat al altor persoane, face ca aceasta afectiune sa necesite tratament din partea unui specialist in sanatate mintala. Asa ca pe langa remediile solicitate, sesiunile de psihoterapie sunt foarte importante pentru a obtine un control asupra bolii. Bineinteles ca exista si elemente de dieta ce e bine sa fie luate in considerare. Deficientele acizilor grasi esentiali si aminoacizilor pot sa contribuie la disfunctia neurotransmitatorilor -specifica bolii. O dieta echilibrata si sanatoasa, fara prea multi aditivi sau produse semipreparate si evitarea instalarii hipoglicemiei prin mese la ore regulate, ajuta si ea la mentinerea echilibrului. Este bine sa se reduca consumul de cafea, intrucat cafeina poate determina stari de neliniste iar aparitia episoadelor de decompensare mai poate fi favorizata si de excesele alcoolice sau abuzul de substante.
Dar cel mai important este sa existe o continuitate a masurilor luate impotriva bolii. E important ca medicatia prescrisa sa fie luata atunci cand trebuie si nu doar in crize si sa fie respectate programarile la sedintele de psihoterapie. Psihoterapeutul va poate ajuta sa evaluati obiectiv problemele ce va afecteaza munca sau viata familiala, va poate ajuta sa evitati supraimplicarea in conflicte, pentru ca in cele din urma relatiile interpersonale sa ajunga sa fie mai bune.
Dr Rares Ignat – www.psihoterapiefamilie.ro

Anaje Angela 12:42pm Apr 1
Totul porneste din interior! Terapiile holistice sunt cele care vindeca definitiv! Se ocupa cu vindecarea trupului, a mintii si a sufletului. Urmariti emisiunile de pe youtube ale Florinelei Balan, dansa e terapeut Bach, dar nu numai. Sanatate! Daca aruncati o privire mai atenta asupra industriei farmaceutice puteti observa ca e o mare conspiratie menita sa ne imbolnaveasca mai tare!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed