consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o stare depresiva de aproape 3 luni, dupa ce m-am speriat foarte tare in urma unui asa-zis atac de guta.

Terapeuti RO 9:51am Feb 27
Mesaj:
Buna ziua.Am o stare depresiva de aproape 3luni.M-am speriat foarte tare in urma unui as zis atac de guta care ulterior sa dovedit a nu fi un atac de guta si nici acum nu stiu exact ce a fost(cica ar fi neuropatie ,fibromialgie,lombosciatica,lombago cronic vertebral).Ideea e ca pe plan psihic am problema cea mai mare.Am fost la psiholog acum 2 luni ,mi-a spus ca am tulburari anxiolitice si tulburari psihomotorii. Am luat stresclin si dormilin cam o luna .A fost cat decat k dupa care au aparut furnicaturi si arsura puternica in picioare.Acumm iau gabaran 300 1 seara si urmeaza sa iau 2seara dupa 7zile .Mi s-a mai dat si jum de lexotan searasi argofan dim pe care nu doresc sa il iau deoarece consider ca este f toxic.As dori sa va intreb daca pot lua 5htp in loc de argofan si lexotan si daca da cum pot sa il iau.vreau sa imi spuneti daca interfereaza cu gabaran avand in vedere ca contine stearat de magneziu.Va multumesc si astept raspuns.diagnosticul este tulburare somatica si episod depresiv moderat.

Cristina H. B. Docan 10:03am Feb 27
Buna sa va fie inima :) Imi cer scuze ca n-o sa va raspund la intrebare, ci doar o sa va informez cu privire la reactia mea primara, la citirea rindurilor dumneavoastra. Iar aceasta a constat in faptul ca mi-as dori sa va pun in legatura cu o persoana care nu de 3 luni – ci vreme de 15 ani a purtat dupa sine o astfel de tulburare si depresia aferenta, urmind un tratament similar, care nu ajuta la nimic. Si situatia sa pornea de la o astfel de experienta-soc, ca a dumneavoastra. In concluzie: urmati ce tratament vi se recomanda. Schimbati ce simtiti ca trebuie schimbat. Faceti psihoterapie. Dar daca nu culegeti roadele dorite – va rog, nu stati tot 15 ani asa! Aflati ca tocmai pentru genul acesta de situatii exista Emotional Freedom Techniques. Persoana de care am simtit nevoia sa va spun – in felul acesta s-a vindecat!

Oltean Loredana 10:10am Feb 27
Va recomand psihoterapie, deoarece medicatia nu va ajuta sa va rezolvati problemele. Cauza trebuie constientizata, scoasa la suprafata, prelucrata si vindecata, pilula nu face nimic din toate astea, ea trateaza strict efectul. Faceti tratamentul prescris dar nu este de ajuns doar atat, nu asteptati rezultate daca nu lucrati cu sufletul si cu apasarile acestuia.

Taugner Lucian 11:24am Feb 27
Buna ziua. Este foarte important ca modificarea tratamentului sa fie facuta de un medic specialist psihistru. Tulburarile anxioase si depresive raspund foarte bine la psihoterapia cognitiv comportamentala, deci va recomand sa cautati un psiholog cu o astfel de formare. Terapia asociata cu medicatia pot sa aiba efecte pozitive pentru dumneavoastra intrun timp relativ scurt si sa va simtiti mult mai bine. Medicatia nu poate modifica gandurile si credintele dumneavoastra, cognitii care va fac sa va simtiti nelinistit, anxios, trist, depresiv. Discomfortul resitit de modificarea starilor emotionale poate fi diminuat prin medicatie. De aceea va recomand sa apelati la psiholog si psihiatru.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile