Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatParintii mei sunt casatoriti de 21 de ani. De vreo 5 ani tata e plecat la munca peste hotare, iar in ultimii 2 ani a devenit foarte distant. Nu ne suna, nu se intereseaza de viata noastra.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Am o problema in familie. Parintii mei sunt casatoriti de 21 de ani. De vreo 5 ani tata e plecat la munca peste hotare. Iar in ultimii 2 ani a devenit foarte distant. Nu ne suna, nu se intereseaza de viata noastra. Am fost vara la el in vacanta si in mod demonstrativ nu dorea sa comunice cu noi, dar mai alea cu mama. Se uitata mereu la televizor si cand mama il intreba de ce se comporta asa, el raspundea: “tu ai venit in vacanta, nu la mine”. Ieri mama a aflat de la cineva ca exista o persoana care “lucreaza” asupra lui si vrea ca ei sa divorteze. Nu stiu ce e de facut in aceasta situatie. M-am gandit sa vorbesc eu cu el, dar nu stiu ce si cum as pute sa-i spun.

poate va ajuta o ‘sedinta de familie’ in care sa va spuneti toti ce aveti pe suflet si sa gasiti o solutie impreuna. Curaj!
Cum vede mama dvs aceasta “distanta” Ar fi posibil sa va mutati in localitatea unde se afla si tatal dvs? Discutati cu mama si ganditi-va la spusele tatalui: ati fost in vacanta sau ati fost alaturi de el? Ar fi o solutie ca mama sa apeleze la cateva sesiuni de terapie. Cum vede ea incontinuare aceasta relatie.
 1
Bună să-ţi fie ziua :) Care sunt nevoile tale, de la fiecare părinte în parte? Îţi recomand să le explorezi şi să le comunici direct părinţilor, individual. Voi fi tranşantă şi îţi voi spune că nu ai cu ce să te amesteci în relaţia părinţilor tăi, adulţi, pur şi simplu nu este treaba ta. Treaba ta sunt propriile tale dorinţe, nevoi, pe care să le ţi le exprimi.
 3
E delicata situația cu care te confrunți, inteleg ca te afectează, dar din păcate ce se întâmplă tine strict de relația dintre parintii tai. Ei sunt în măsura să-și rezolve problemele. Se pare ca sunteți doua tabere:tu cu mama și de cealaltă parte tata. Tu trebuie sa fii în relații bune cu amândoi, indiferent de deciziile lor, ei te vor iubi la fel.
 1
Cum era tatal tau inainte de a pleca la munca? Ce s-a intamplat in acesti 5 ani, si mai ales de 2 ani incoace? De ce crezi tu ca tatal tau se comporta asa? Spui ca face anumite lucruri demonstrativ…ce ar vrea sa demonstreze prin comportamentul lui? Ce crede mama ta despre comportamentul lui? Sunt multe semne de intrebare si e multa lipsa de comunicare. Totusi inteleg ca exista lucruri care sunt transmise indirect prin aceasta distantare si raceala…ati putea pentru inceput sa apelati la o terapie, deocamdata tu impreuna cu mama ta, pentru a vedea cum este mai bine sa abordati situatia. Curaj!
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18927 raspunsuri primite pentru 4005 intrebari
(in categoria actuala: 7115 raspunsuri primite pentru 1689 intrebari)