consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt o adolescentă de 16 ani şi am întâmpinat nişte obstacole, dacă pot să le zic aşa.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Bună. Sunt o adolescentă de 16 ani şi am întâmpinat nişte obstacole dacă pot să le zic aşa. In luna iunie , iubitul meu s-a despartit de mine, dupa 2 ani. Faza e că acesta este in liceu cu mine, si mereu cand ne intalnim pe holuri se uita la mine si eu la el, dar eu ajung sa ma inrosesc la fata si sa imi schimb directia privirii pentru ca ma intimideaza . Pur si simplu cand se uita la mine pierd sirul de idei, nimeni nu mai este langa mine, si habar nu am ce sa fac, daca ar trebuii sa spun ceva .. Vreau sa depasesc asta, si sa fiu tare in fata lui , fara sa ma inrosesc sau sa ma pierd . Sfaturi?

Fi tare! nu te mai uita tu la el. La varsta voastra se intampla multe legaturi si multe despartiri. Incearca poate sa discuti cu psihologul scolii.
Poate inca mai simti ceva pentru el. Inteleg ca tu ai vrea sa nu mai simti…usor usor vei trece peste asta. Incearca sa te preocupi cu alte lucruri si sa te inconjori de alte persoane.
Pare ca au ramas multe emotii, ganduri, sperante, dorinte, neexprimate, neanalizate. Cred ca o discutie cu cineva apropiat, despre tine, in primul rand, ti-ar putea fi de ajutor.
Cel mai probabil cei din jur nu observa intensitatea emotiilor tale, ei sunt preocupati cu ale lor. Ai rabdare si intelegere cu tine daca iti este greu in preajma lui. Va lua putin timp pana se linistesc apele/ emotiile tale. Primul pas sa reduci intensitatea acestei emotii este sa ti-o accepti si sa ti-o tolerezi. Fii atenta la respiratia ta si incearca sa respiri rar, calm, emotia va fi trecatoare, asa cum vine, asa si pleaca. De ce fugi de emotie, de aia te viziteaza mai intens. Cand vei fi pregatita, ai optiunea de a confrunta situatia cu un “salut”. Poate ca el sa zica salut inapoi si sa vorbiti ca niste adulti… Daca el alege in loc de salut ceva comportament copilaresc, aceea e alegerea lui… Tu macar stii ca te-ai comportat matur, chiar daca pe dinauntru nu ti-a fost usor.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile