consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt fata, am 15 ani si peste 2 luni am examenele de evaluare nationala, dar imi e frica de ce se intampla cu mine… Vara trecuta am cunoscut un baiat si nu-mi pot lua gandul de la el, ma gandesc toata la ziua ce face…

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna! Sunt fata si am aproape 15 ani. Peste 2 luni am examenele de evaluare nationala si eu cateva probleme. Vara trecuta am cunoscut un baiat in varsta de 20 de ani. Am vorbit ca niste prieteni , el fiind un baiat cuminte . In toamna , totul s-a complicat cand el a plecat la facultate.. Am continuat sa vorbim prin retelele de socializare pana acum 2 luni cand el a venit acasa si a vrut sa ma scoata in oras. Parintii mei nu sunt de acord sa ies cu el , deoarece nu le place neamul lui si considera ca nu e destul de bun pentru mine.. In prezent , a venit in vacanta de Paste acasa , iar eu am iesit cu niste colegi si m-am intalnit cu el.. M-a sarutat , iar el trebuie sa plece la Bucuresti.. Nu-mi pot lua gandul de la el , chiar daca nu-l vad , ma gandesc toata ziua ce face.. Si el si-ar fi dorit sa fie impreuna cu mine , dar parintii sunt intre noi si am si examenele.. Sunt sigura ca nu-l voi putea uita , iar in vara se intoarce inapoi si vreau sa fiu cu el.. Ajutor.. Stiu ca am doar 15 ani si situatia pare penibila , dar nu stiu ce sa fac..Iar peste 2 luni am examenele si vreau sa intru la liceul dorit , dar imi e frica de ce se intampla cu mine..

Daca vrei sa fii cu el, atunci invata! Demonstreaza-i ca esti ambitioasa, ca vrei sa treci de examenul de evaluare si ca te vei inscrie la un liceu bun. El este student si tu nu trebuie sa ramani mai prejos, pentru ca altfel tot timpul te vei gandi ca altele, colege de ale lui de faculate sunt mai potrivite pentru el decat tine. Iubeste-l, dar nu uita de tine, verifica sentimentele si ale tale si ale lui in timp, atunci vei avea masura relatiei voastre.
 5
Esti draguta..n-am uitat cum e cu ” ma gandesc tot timpul la el ” , e frumos sa te indragostesti.. Insa acum, e momentul sa faci un efort , sa te centrezi pe examenul care urmeaza si sa inveti. In felul acesta, vei obtinemai multe lucruri: te vei simti bine ca ai trecut examenul cu note bune, parintii vor fi multumiti , vei putea merge la un liceu bun, vei avea ocazia sa demonstrezi ca esti capabila, ambitioasa , nu doar o fata draguta, si astfel, vei fi si mai apreciata. Cu alte cuvinte, iti sugerez sa actionezi cu pasi mici, dar f.precisi in directia buna, fa-ti o prioritate din a avea grija de tine si viitorul tau. Iar iubirea…vine si ea :)
 1
Eu zic ca , daca si el vrea sa fie cu tine, atunci va fi de acord sa o luati usor. Vorbeste deschis cu parintii tai si vezi care e problema,de fapt.
O idee ar fi sa abordezi lucrurile in ordinea prioritatilor: ai un examen de dat si doresti o relatie cu acest baiat. Daca pe el il mai poti vedea, cu examenul lucrurile stau cu totul altfel. Daca te concentrezi pe examen si il promovezi vei avea timp apoi sa te gandesti la el, insa daca te concentrezi acum pe el este posibil sa nu te poti mobiliza pentru examen. Succes!
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile