consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am o problema legata de fostele relatii ale sotiei. Este o femeie foarte OK, familista, o mama deosebita. Dar am devenit oarecum rece cu ea, gandul imi sare la fostele ei relatii. Si automat dispare tot ce e frumos.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna, am 32 de ani, sunt căsătorit. Am un băiețel de 3 ani. Am o problema legata de fostele relatii a le soției.. Ea este o femeie foarte ok, familistă, o mama deosebită. Numai la mine este o problema.. Am devenit oarecum rece cu ea, o vad uneori altfel decat trebuie sa o vad… Orice fac gandul imi sare la fostele ei relatii. Si automat dispare tot ce e frumos. Stiu ca trebuie sa fac sedinte cu un psiholog, dar mi-ar prinde bine niste sfaturi cum as putea sa o accept asa cum e si sa nu ma mai gandesc la trecutul ei. MULTUMESC
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Deci știți bine că ședințele sunt SOLUȚIA optimă, dar doriți să le ÎNLOCUIȚI cu niște SFATURI – o solușie de compromis, și fără finalitate. E ca și cum v-ar durea o măsea, și CUNOAȘTEȚI faptul că aveți o carie care se poate plomba, ca SOLUȘIE la problemă, dar ALEGEȚI, în cunoștință de cauză, să ÎNLOCUIȚI soluția funcțională cu alta nefuncțională, sau iluzorie, care pe termen scurt sau extrem de scurt poate funcționa – un algocalmin cu efect de cel mult câteva ore. Face sens?
 • Elena Alexa
  Elena Alexa Buna! Cred ca e nevoie sa analizezi ce trezeste in tine ideea fostelor ei relatii, cum te simti tu fata de barbatii care au fost cu ea in relatie inainte. Sedintele de psihoterapie cred ca sunt de folos in aceasta situatie, te ajuta sa descoperi de unde vin acele emotii, ganduri si comportamente. Succes!
 • Alina Mihoc
  Alina Mihoc Dar tu nu ai avut relatii inainte de ea? De ce ar trebui sa conteze asta, cand voi chiar aveti o familie frumoasa…si spui singur ca e o femeie deosebita…lasa trecutul in pace si bucura-te de prezent, ai toate motivele sa te simti norocos. Daca nu reusesti asta singur, un psihoterapeut e cea mai buna solutie. Succes!
 • Cristina Enescu
  Cristina Enescu Deoarece va afecteaza relatia, recomandarea mea este sa alegeti terapie de cuplu. In acest fel abordati subiectul care va preocupa si refaceti legatura si apropierea cu sotia. Toate cele bune!
 • Lucia A. Anghel
  Lucia A. Anghel Buna ziua. Este un pas faptul ca dvs conștientizați ca in mintea dvs se petrec astfel de ganduri si ca ele constituie o problema. Dacă fostele relatii ale sotiei dvs va deranjeaza, desi sunteti impreuna de mult timp, e ceea ce este necesar sa va developati si sa intelegeti intr-un proces terapeutic. Va recomand sa urmati terapie pentru a intelege de unde vin, altminteri asa o veti duce, cu aceste ganduri si stari, in continuare. Din punctul meu de vedere e imperios necesar sa o faceti. Sfaturi si solutii nu exista! Exista un cadru confidential, cu o participare a dvs constanta, cu scopul de a intelege si a conștientiza pe ce fir de demult apus vine si diminuarea lui, in timp.
 • Monica Enescu
  Monica Enescu ”O văd uneori altfel decât trebuie să o văd”. Adică cum o vedeți “altfel”? Și cum “ar trebui” să o vedeți?
 • Georgeta Iordache
  Georgeta Iordache Bună! Așa cum a-ți și declarat deja, soluția este psihoterapia pentru a gestiona/ rezolva stările pe care le traversați. Nu există soluții la pachet. Gelozia este o frică…de ce anume va este frică?
  Când va hotărâți să începeți un demers terapeutic sunt disponibilă sa discutam! Succes!
 • Dan Calota
  Dan Calota ”Sa o accept asa cum este”, nu exista un sfat, ci mai degraba o intrebare: ce ma opreste sa o accept asa cum este? cand o sa aflati raspunsul o mare parte din dilema va fi solutionata. o alta abordare: nu trecutul ei este de acceptat, ci nesiguranta dvstr. In ceea ce priveste nesiguranta…este uman sa avem nesigurante. Succes!


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile