consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Băiețelul meu de aproape 7 ani are un comportament ciudat: cam de 1 an este foarte atras de femei în lenjerie intimă. Eu consider că nu este normal, dar vreau să știu și părerea specialiștilor.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua! Am 34 de ani si un băiețel de 6 ani și 7 luni, problema este ca vad ca are un comportament ciudat cam de 1 an de zile, este foarte atras de femei în lenjerie intimă,a venit verișoara lui in vizita si a inceput sa puna nasul pe funduletul ei sa il miroasă, avem o pisicuta și a încercat să i bage degetul in fund explicația lui a fost ca a vrut să vadă dacă este moale. Eu consider că nu este normal dar vreau sa stiu si parerea specialiștilor. Multumesc!
 • Georgeta Iordache
  Georgeta Iordache E cam complicat de explicat in 2 vorbe…pe de o parte curiozitatea sexuală este firească iar aici apare întrebarea ce știe copilul pe aceasta temă ( daca i s-a vorbit sau a aflat/ce a aflat din surse descoperite de el) pe de altă parte este vorba și despre limite ( ce pot sa fac/ in ce condiții pot face și ce nu). Personal as investiga ambele perspective.
 • Violeta Mancas
  Violeta Mancas Buna ziua,
  Este o problema delicata. Tocmai de aceea nu m-as hazarda sa dau un verdict din doua vorbe.
  Va recomand sa fie vazut de un psihoterapeut specializat in copii. Unul foarte bun (Vera Sandor-gasiti numarul pe net. Nu are locuri dar va poate pune pe o lista de asteptare. Merita. Trebuie sa-l vada 1-2 sedinte. Atat)
  Nu o luati in tragic dar nici nu neglijati.
  Succes!
 • Alexandru Grajdeanu
  Alexandru Grajdeanu A vazut pe undeva astfel de lucruri?
 • Maria Calapod-Tomescu
  Maria Calapod-Tomescu Bună!
  Este încurajator ca cereți un sfat specializat. Bineînțeles că noi va putem ajuta în perspectiva unor pași premergători. Cel mai indicat este sa mergeți la un psihoterapeut care sa va cunoască băiatul. Din simplu motiv ca numai asa poate identifica exact care ar putea sa fie sursa comportamentului.
  Băiatul se afla la o vârstă la care se copiii explorează, vor sa se cunoască și pot apărea ceea ce specialiști numesc joc sexual. Acesta are funcție de cunoaștere și face parte din procesul dezvoltării copilului. Fiecare situație trebuie tratata unic, adică este bine sa fie evaluat de unde interesul pentru aceste comportamente. Pot fi o consecință a unei/unor situații la care băiatul a fost expus ex. joc cu alți copiii de vârstă lui, un raport între adulți, imagini TV, sau alta situație asemănătoare.
  Este bine sa ii vorbiți despre intimitate, despre faptul ca avem zone ale corpului care sunt private, numai ale noastre. Eventual sa ii vorbiți puțin și despre ce ar trebui sa fie privat, ceilalți nu ar trebui sa atingă zonele noastre private(sa poate vorbi despre astfel de situații cu dumneavoastră), sau referidu-va de exemplu la faptul ca mergem la toaleta cu ușa închisă.
  La vârsta aceasta el ar trebui sa fie independent în sensul de autonomie, astfel încât sa manance singur, sa se șteargă singur după ce face la toaleta, sa fie solicitat sa va ajute cu diverse sarcini în casa și sa fie încurajat atunci când o face.
  Evitați sa ii atrageti atenția excesiv asupra faptului ca ceea ce face nu este bine, riscați pentru sa accentuati comportamentul. Amintiti-i despre intimitate, ce este potrivit și ce nu este potrivit, după care ii puteți distrage atenția cu ceva potrivit, în alta sfera.
  Numai bine!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile