consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt travestit in mintea oamenilor care ma vad. Alții, mai deștepți, spun ca am probleme mintale. Biologic, sunt un barbat care dorește să se feminizeze, deoarece ma simt femeie, am fost crescut ca una. Se numeste transexualism si fac tratament pentru a finaliza tranzitia. Pe stradă sunt privită insistent, claxonata, am fost chiar și batuta. Ma obosește si ma sperie toată tensiunea asta pe care o simt.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online 
Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua! Sunt travestit in mintea oamenilor care ma vad,
Alții ,mai deștepți ,spun ca am probleme mintale.
Am 20 de ani si ca multi alti adolescenți care ajung să trăiască și să se cunoască ,sa se dezvolte ,eu mi am descoperit o altă identitate sexuala decat cea cu care m am născut. În timp ce alții experimentează orientări si poziții sexuale diverse, eu sunt biologic un barbat care dorește să se feminizeze deoarece ma simt femeie,am fost crescut ca una.
Se numeste transexualism si fac tratament pentru a finaliza tranzitia.
Neavând inca bani suficienți sa ma operez,ma chinui sa am o voce cat mai feminina ,sa port ochelari care sa mi “mascheze fata” ,sa port rochii si pantaloni care sa acopere eventualele inereguli sexuale.
Sunt privită insistent ,claxonata,am fost chiar și batuta pe strada fără să zic ceva sau sa l cunosc pe individ.
Da,purtam peruca si desi e naturală ,Nu are culoarea părului meu si ca orice peruca se vede.
Iesisem noaptea iar ziua sunt si mai expusă privirilor.
Nu pot spune că nu mi place sa ma simt feminina,ba chiar ador asta da bubui de anxietate cand oamenii ma asociază cu o prostituată sau cu un poponar,cum spun ei. Nu toti isi dau seama din prima si se opresc cu mașinile sa mi propună relații sexuale pa bani sau unii observa imediat si ma barfea si înjură fără nicio problema,în timp ce eu merg înainte.
Nu mi place sa ma victimizez,spun pur si simplu ce mă alarmeaza. Ma obosește si ma sperie toată tensiunea asta pe care o simt si asta doar pentru ca imi dau o sansa la fericire ce mă face bărbat? Niste organe si niste hormoni primiti la nastere? Daca nu am primit ce vreau acum atunci,trebuie sa ma limitez la faptul că oamenii nu ma pot percepe asa cum sunt Eu?
Ar trebui să stau intr un spital de psihiatrie după unii oameni si sa ma tratez. Da cei care stau de grija altuia sau care ,mai rau,sar la bătaie pe strada , de ce sunt tolerați si considerati normali ? Sigur exista un tratament si pentru ei. Eu mi l iau pe al meu,hormonal,si imi doresc sa continui si chiturgical pe această cale,pentru a ma simti până la capăt asa cum ma identific. Nu imi place sa fiu considerată un hermafrodit sau o ciudățenie a naturii cum nimănui nu i place sa fie marginalizat. Va multumesc ca mi ati citit povestea si va rog sa mi lăsați un comentariu!
  • Cristina Tacaciu
    Cristina Tacaciu Te-ai exprimat foarte frumos, felicitari pentru curaj! Nu baga de seama ignoranta si rautatea celorlalti, desi este greu, sa iti fie de mila de ei, pentru ca sunt atata de limitati si rai, incat sa se ia de un strain si sa il batjcoreasca. Iti las niste pagini faine care sigur te-ar ajuta. Bafta cu tranzitia, esti pe drumul cel bun! Imbratisari …. TRANSform Glia QueerAsociatia AcceptMozaiQ
  • Monica Enescu
    Monica Enescu Îmi pare rău că ai trecut prin astfel de situații. E greu sa fii marginalizat și judecat, indiferent de motive. Cu toate astea însă, nu poți schimba o societate cu mentalități învechite și idei preconcepute. Nici nu te poți sustrage cu adevărat privirilor și semnificației pe care oamenii o dau aparentelor. Indiferent dacă ești trans sau nu, dacă ești femeie și te îmbraci cu fustă scurtă, tocuri înalte, bluze decoltate sau pantaloni strâmți vei fi privită de mulți ca prostituata, chiar dacă nu e deloc așa. La fel, dacă ești neîngrijit, nespalat/a cu haine rupte pe tine oamenii vor crede ca ești om al străzii și te vor trata ca atare. Sau dacă ești ras în cap și ești plin de tatuaje s-ar putea ca oamenii sa se teama de tine sau sa te considere periculos chiar dacă ai o inima de aur. De aceea e bine sa nu ne bazam stima de sine și propria valoare pe ceea ce spun/cred alții despre noi, ci sa căutăm sa ne acceptam noi în primul rând și sa ne vedem valoarea dincolo de gen sau de culoarea parului. Succes!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile