consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Se apropie sesiunea, iar eu incep sa fiu din ce in ce mai negativista. Sunt studenta la medicina, iar volumul, greutatea si numarul mare al examenelor ma coplesesc. Nu reusesc sa ma “adun”, sunt din ce in ce mai neincrezatoare in puterile mele, iar asta ma demoralizeaza.

Terapeuti.ro 7:42am May 5
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua! am prins curaj si eu sa scriu aici, pentru ca..se apropie sesiunea,iar eu incep deja sa fiu din ce in ce mai negativista. Sunt studenta la medicina,in anul 2.. iar volumul, greutatea si numarul mare al examenelor ,ma copleseste. Nu reusesc sa ma "adun", sunt din ce in ce mai neincrezatoare in puterile mele, iar asta ma demoralizeaza de tot. Nu stiu ce pot face sa trec cu bine peste tot (sa invat,e evident)- insa as vrea ceva schimbari din interior… Cum as putea depasi aceasta teama? cum imi pot aduna puterile pentru a da un randament maxim?


Carmen Badea 8:05am May 5
Încearcă să gândești pozitiv ! Mai ai acum o luptă mare, foarte importantă, dar, odată ce vei ajunge în anul al treilea, vei simți cu adevărat că ești la medicină, pentru că, vor apărea disciplinele clinice, la patul bolnavului, și nu vei mai avea de făcut față unui efort de memorare fără finalizare. Vei vedea că , învățatul va deveni plăcut și vei ajunge fără efort în anul 6. Crede- mă știu ce spun !
Ca soluție imediată pentru perioada imediat următoare, încearcă să schimbi mediul în care înveți ( dacă stai la cămin e bine să cauți o soluție de locuit provizoriu în altă parte ).
Poate găsești un coleg, o colegă, dispuși să învățați împreună, lucru care ar putea să te ajute.
Dacă simți nevoia, caută un terapeut dispus să te ajute cu niște ședințe de consiliere.
Ca ultimă recomandare, sfat, te rog, pentru binele tău, să nu renunți orice s- ar întâmpla ! Vei vedea, peste un an și ceva, cu ce rezultate vei termina anul 3, și vei vedea că am avut dreptate… Nu ești nici primul, nici ultimul student pe care anii preclinici îl exasperează !… ;-)

Carmen Simona Sbarna 8:19am May 5
Incearca sa te raporatezi la toate momentele tale de succes si ai sa capeti treptat incredere in fortele proprii. Este oarecum logic ca daca ai ajuns aici cu bine vei razbate in viata cu brio intrucat Facultatea e medicina este o treapta impotanta de succes fantastic. Multa bafta si spor la invatat!

Doina Zamfirescu 8:51am May 5
Inteleg ca simti nevoia unor schimbari si faptul ca ai constientizat asta este foarte bine. Poti apela la un terapeut cu care sa poti discuta despre aceste temeri si pentru a gasi solutiile cele mai potrivite.

Carmen Ontanu 9:51am May 5
Stabileste prioritățile.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile