Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o mare frica de tot ce implica ideea de moarte. Am si frica de intuneric, iar noaptea imi este accentuata frica de morti.

Terapeuti.ro 7:20am May 6
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Am o mare frica de tot ce implica ideea de morti si imi este foarte urat in momentul cand aud ca a murit cineva ,chiar daca nu sunt asa apropiati de mine.De fapt am o frica de intuneric ,noaptea imi este accentuata frica de morti.
Lucrez ca invatatoare,in rest sunt optimista ,deschisa, nu am depresii.Familia mea este in regula,
am un sot ,nu am copii,ceilalti membrii ai familiei nu au aceasta temere.
Mentionez ca am hipotiroida,alte afectiuni nu am.
Am 38 de ani.
Astept un raspuns.Multumesc!


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:24am May 6
va puteti aduce aminte de prima oara cand a aparut aceasta teama… a existat un context? Frica de moarte in general este ceva natural insa ne poate lua foarte mult timp (poate toata viata) sa ne ‘impacam’ cu ideea ca o sa murim… ca cei din jurul nostru mor, etc. Ce ati putea face este sa va dedicati o vreme unei dezvoltari personale in care sa explorati existential ‘moartea’ si ma mai gandesc ca ar fi bine sa monitorizati si hipotiroidia mai bine (daca este cazul). Se poate, succes!

Tatu Nicoleta 7:39am May 6
Teama de moarte cred ca este cea mai proeminenta preocupare a omului aflat in diferite etape ale vietii, si apare in diferite contexte ale vietii (zile de nastere, reuniuni familiale, etc) si e firesc ca fiecare dintre noi sa ne "trezim" gandindu-ne la asta. Poate ar fi util sa identificati intai contextele in care apare aceasta teama, la ce va ganditi astfel incat sa simtiti aceasta frica si pornind de aici sa explorati mai profund ideea de anxietate in fata mortii si sa vedeti in ce masura va afecteaza calitatea vietii.Stiti…viata nu merita sa treaca neexaminata.

Doina Zamfirescu 7:47am May 6
Vorbiti cu medicul dvs. despre aceste stari care pot fi asociate (sau determinate) de hipotiroidie. Apoi puteti explora evenimentele importante dein viata dvs. pentru a realiza daca aceasta teama se conecteaza cu vreunul din acestea. Daca simpla realizare si identificare a evenimentului nu diminueaza firca, atunci va sugerez sa apelati la cateva sedinte de dezvoltare personala, in care impreuna cu terapeutul sa explorati problema. Succes, se poate!

Roxana Mischianu 4:47am May 7
Gandeste-te ca moartea e un nou inceput…

Fanache A. Remus 12:32pm May 7
Incearca sa iti faci o autoanaliza sa vezi de la ce porneste sentimentul pe care il ai, noaptea, stand in pat cu lumina stinsa. Incearca apoi sa iti aduci aminte cand ai simtit prima oara aceasta stare, candva cand erai mai tanara, poate in copilarie. Lasa-te purtata de imaginatie si intoarce-te in timp in momentul cand ai inceput sa ai astfel de probleme si analizeaza lucrurile din exterior (ca si cand te uiti la cinema) fara sa te lasi afectata de ceea ce vezi in imaginatia ta (e doar imaginatia, nu e nimic real, nu te poate afecta in nici un fel). Odata ce ai ajuns la originea problemei vine si solutia si dispare teama. Daca nu reusesti sa faci asta singura (eventual in compania unei persoane de incredere), cauta un hipnoterapeut (regresie hipnotica) care te poate ajuta.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita