consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Ce poate cauza fixatia orala? Fumez, mananc mult, vorbesc mult si nu pot adormi pana nu imi sug degetul mare de la mana.

Terapeuti.ro 9:36am Jan 27
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna! Madalina este numele meu, am 26 de ani! Intrebarea mea este ce poate cauza fixatia orala pt de asta sufar: fumez, manac mult chiar vorbesc mult si chiar si la la varsta asta nu pot adormi pana nu imi sug degetul mare de la mana, problema asta am avut-o toata viata au incercat parinti mei toate metodele si nu au reusit sa ma scape de ea! Mentionez ca sunt o persoana singuratica nu am prieteni, oameni nu prea ma plac dar un logodnic care ma iubeste si el fara prieteni de dapt suntem singuri in doi! Desi am terminat o facultate si un master imi este teama sa merg la interviuri pt ca o dau gres! Simt ca trece viata pe langa mine si nu fac nimic sa schimb asta! Mentionez ca in momentele de stres imi rod unghiile pana la carne si imi caut cosuri pe corp sa le rup cu unghiile,penseta orice sa le fac sa dispara!


Botezat-Antonescu Radu 9:44am Jan 27
pare ca vorbesti despre un comportament obsesiv-compulsiv. Fixatia orala are o descriere foarte interesanta in literatura psihanalitica… poti citi singura orice materiale in acest sens. Ce iti perpetueaza acest comportoment este exact ce ai scris mai sus. Apelati amandoi la psihoterapie (individuala) si lucrati la a va schimba acest patern daunator. Se poate! ;)

Ion Monica 10:26am Jan 27
Cauza fixatiei orale se afla undeva in mica ta copilarie, sau in perioada prenatala. Este important sa faci aceasta exporare impreuna cu un psihoterapeut in cabinet sau on line

Marius Dumitrescu 1:30pm Jan 27
Actul suptului la sanul mamei ofera confort si securitate prin satisfareea nevoii de atingere si a nevoi de supravietuire. Prima relatia a sugarului cu exteriorul este prin mama sa. Daca mama este atenta si responsiva la nevoile micutului satifacandu-le imediat ce apar, copilul se simte securizat in relatia sa cu exteriorul si are incredere mai tarziu in interrelationarea cu acesta. Daca mama nu este responsiva, exteriorul este nesecurizant iar copilul dupace plange se linisteste si foamea dispare pe moment datorita unor mecanisme de aparare fiziologice ce tin de asigurarea supravietuiri biologice. Din nevoia de asi astampara foamea copilul inlocuieste sanul mamaei cu un surogat cum ar fi suptul degetului. Psihanaliza considera ca aceasta este prima forma de fantasmare ce apare ca mecanism de aparare/compensare la copilul mic. Evident acest mecanism ca majoritatea mecanismelor de aparare nu este unul adaptiv la situatiile existente in prezent, caci el corespunde resurselor pe care copilul mic le-a avut la dispozitie intr-o situatie trecuta, insa prin repetitie si asociere el se va decalansa automat in viitor ca mecanism compensator la aparitia unor factori stresori de cu totul alata natura. Este evidenta lipsa de incredere in dumneavoastra. in capacitatea de a interelationa cu cei din jur si pe marirea increderi in sine, Evident va trebui sa puneti accent pe interelationarea cu cei din jur si cresterea stimei de sine in viitoarea terapie. Ar fi indicat sa nu va suparati pe proprii parinti daca cele explicate mei sus se confirma, deoarece in genere comportamentele se transmit transgeneral inconstient, existand posibilitatea ca mama dumneavoastra sa nu fi avut la randul ei o relatie securizanta cu propria mama. Evident pot exista si alte situatii care sa genere o asemenea rezultanta comportamentala si de aceia explorarea adevarului este indicat a se face prin intermediul unui psihoterapeut… NU exista insa rezolvare fara dorinta de schimbare si trecere la actiune. Succesc !

Soare Fericire 7:25am Jan 28
http://linatoma.com/2016/01/20/tigara-si-biberonul-sau-cum-sa-te-neuro-antrenezi/


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile