consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Exista vreo terapie care sa ma ajute sa accept singuratatea, sa convietuiesc cu ea?

Terapeuti RO 9:15am Oct 6
Mesaj:
Exista vreo terapie , care sa ma ajute sa accept singuratatea, sa convietuiesc cu ea? Am 58 de ani, am fost casatorita 32 ani- o casatorie fericita( sotul a decedat in urma cu 8 ani).Am o cariera frumoasa, copii reusiti, arat bine pentru varsta mea.Barbatii care au incercat sa intre in viata mea , erau niste "Turisti ".Imi este foarte greu sa vorbesc despre viata mea, nu pot sa imi prezint temerile.De aceea caut solutii sa ma obisnuiesc cu singuratatea. Va rog, sa ma ajutati cu un sfat !
Multumesc !

Psihoblue Madalina Chitac 9:21am Oct 6
Exista terapie care sa va ajute sa transformati singuratatea in solitudine, o stare de bine care nu depinde de circumstantele exterioare.

Oana Bodor 9:22am Oct 6
Singuratatea ofera mai mult timp pentru conectare cu propria persoana, nu este neaparat ceva rau. Faceti (din nou) cunostinta cu dvs. insiva. Cautati-va activitatile care va fac placere, invatati lucruri noi. Amintitiva lucrurile pe care v-ati fi dorit vreodata sa le faceti si ati fost prea ocupata cu ingrijirea casei si familiei. Da, exista si varianta psihoterapiei (daca suferinta se transforma in depresie), dar exista si calea autocunoasterii, a dezvoltarii personale, a re-gasirii bucuriei de a trai.

Dumitrache Elena 9:24am Oct 6
De ce sa fiti singura? Daca nu doriti sa va refaceti viata alaturi de alt barbat puteti oricand sa va faceti o prietena, cu care sa va impartiti singuratatea

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:32am Oct 6
este putin impotriva naturii umane aceasta singuratate. In ceea ce priveste sentimentele pe care le aveti, majoritatea modalitatilor terapeutice va pot fi de folos, numai sa depuneti efortul de a gasi un terapeut impreuna cu care sa va simtiti confortabil si sa dezvoltati o relatie psihoterapeutica. Se poate, succes!

Bucur Oana Cristina 1:01pm Oct 6
Din moment ce va puneti problema acceptarii singuratatii inseamna ca pana si dvs. sunteti de acord cu faptul ca omul este fiinta sociala ce traieste in micro/macrogrupuri, nu? De fapt, nevoia dvs. este aceea de a gasi mecanisme eficiente de a va apara de pulsiunea inconstienta de a va continua viata alaturi de un alt barbat…asta insemnand tradarea unui om cu care ati avut o casnicie fericita! :) Singura metoda terapeutica in cazul dvs. este chiar iubirea! Iubirea in mai multe forme!

Ivan Pavel 1:19pm Oct 6
Numai tu poti sti ce vrei sa faci cu viata ta. Dar eu iti recomand sa cauti un psihoterapeut,cu aceleasi lungimi de unda,si atunci multe se vor schimba.
Pentru mai multe detalii scrie un mesaj


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile