consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt recomandate cursuri de karate pentru un copil de 4 ani? Ce alte sporturi sunt recomandate pentru un copil pana la 6 ani? Ce contraindicatii sunt?

Terapeuti.ro 8:04am May 27
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Bună ziua,
Mă numesc Eugen şi doresc să mă ajutaţi cu un sfat sau recomandare într-o dilemă legată de dezvoltare personală la copii. E recomandat pentru un copil de 4 ani jumate să facă cursuri de karate? Ce contraindicaţii sunt? Ce alte sporturi este recomandat să facă copilul până la vârsta de 6 ani?
Mulţumesc,
Eugen


Fanache A. Remus 10:24am May 27
conteaza foarte mult felul cum se comporta profesorul/instructorul fata de elevi. cei care incita la violenta si pun presiune pe copii nu le recomand sa stea in preajma copiilor. la fel, nici instructorii care lasa copii de capul lor si nu le da prea multa atentie, preferand instructajul la gramada, unde fiecare prinde ce poate si cat poate… pentru dezvoltarea intelectului, se recomanda la copii activitati in aer liber care cer coordonare si gandire analitica (constructii, puzzle, jocuri de echipa, jocuri strategice, precum si cantatul la un instrument muzical (care pe langa ca ii dezvolta simtul artistic, il ajuta si la coordonare si ii dezvolta inteligenta). pentru dezvoltarea personalitatii se recomanda jocurile bazate pe interactiuni sociale, jocurile de grup si activitatile de grup (drumetii la munte/mare, studierea naturii etc). cursul de karate sau alte activitati de gen, se pot face daca copilul este destul de pregatit intelectual pentru a face diferenta dintre bine si rau, dintre a intelege cand trebuie sa te aperi si cand nu e bine sa iti arati "forta" fata de ceilalti copii (daca nu se tine cont de aspectul asta, in scoala poate deveni un bataus sau un marginalizat). deci, indiferent ce alegeti pentru el, conteaza foarte mult felul cum va fi educat in directia respectiva (si nivelul de pregatire al instructorului). recomandarea mea este sa nu il fortati, sa ii dati sa experimenteze din toate optiunile si in timp sa aleaga el singur ce vrea sa faca (ca si sport sau activitate educativa).


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile