consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 2 copii: 10 ani baiatul si 6 ani fata. Stiu ca neintelegerile intre frati sunt comune, dar raca intre ei este atat de veche… de cum se vad, tonul este rautacios, agasat, enervat.

Laura Burlacu 6:42am Nov 13
Buna ziua,

Sunt mama a 2 copii, 10 ani baiatul si 6 ani fata. Stiu ca neintelegerile intre frati sunt comune, ba chiar mi s-a spus ca pregatesc copii pentru confruntările viitoare, dar…. In general, atunci cand mi se cere interventia de copii, prefer sa ma exprim la modul general, referindu-mă la amandoi, caci , aşa cum le si spun, nu sunt poilitist si nu pot sti unde este cauza. de altfel, râca între ei este atat de veche, că nici nu contează cauza momentană, este vorba de atitudine, de cum se vad, tonul este rautăcios, agasat, enervat. Cu toate acestea, desi stiu ca nu intotdeuna are dreptate, fiul cel mare a dezvoltat un soi de furie, pe care o controleaza momentan, generată de sentimentul că este nedreptăţit (se consider nedreptătit in orice situatie in care eu incerc sa aplanez lucrurile in loc să o pedepsesc pe cea mica, desi nu ea genereaza conflictul mereu). Inteleg prin ce trece, insa nu mai stiu exact cum sa ma comport, care sunt cuvintele pe care sa le aleg cand vorbesc cu el ca sa il fac sa simta ca datoria mea nu este sa pedepsesc ci sa îi invat, ca trebuie sa accepte greselile celor de langa el, pe sora lui, cum sa il fac, intr-un cuvant, din nou senin si echilibrat. trec printr-o perioada mai dificila, sotul meu nu este cu noi ( nu are legatura cu problema, copii il vad saptamanal si stiu ca este o perioada trecatoare) si nu pot petrece un timp doar cu baiatul, asa cum ar mai fi normal din cand in cand. Un sfat, o linie diriguitoare, ce pozitie sa adopt in caz de conficte intre ei, ce cuvinte sa aleg ca sa imi ajut baiatul sa scape de supărare şi furie …..


Flor Costa 7:34pm Nov 14
Cereti sa va spuna el cum sa faceti sa fie bine. Si apoi vorbiti toti trei

Laura Burlacu 8:21am Nov 17
Am vorbit, dar nu se poate sa fie ca el, caci el reduce totul la el, fara sa tina cont si de sora lui. Am vorbit de multe ori cu el, stiu ce isi doreşte, eu am nevoie sa o accepte pe sora lui, cu bune si cu rele, asta vreau sa invete, acceptarea!

Denissa Toma 11:08pm Nov 25
Din punctul meu de vedere, copiii pot si ar fi bine sa descopere ei modul in care își construiesc relatia., cum sa se certe, cum sa se împace, cum sa cedeze, cum sa argumenteze, cum sa se aprecize ce unul pe celalalt. Dvs v-ati lăsat "atrasa" in rolul de arbitru, iar fiul dvs încearcă (cu succes, se pare) sa va mențină toată atenția indreptata asupra lui. De ce încercați sa- l învățați acceptarea prin teorie (ii spuneți cum sa se poarte cu sora)?? Acest lucru se învăța prin exemple practice, prin ceea ce faceți dvs efectiv in relațiile cu alte persoane, inclusiv cu el/ sora lui. Multa răbdare!:)

Laura Burlacu 7:03am Nov 26
si cand nu intervin si il vad cum se infurie si stiu ca atunci gandeste ca tot ea a castigat, cum sa il ajut s afie mai pozitiv?

Denissa Toma 9:22am Nov 26
In momentul in care o persoana (chiar si adult) este furioasa, discutiile nu prea isi au rostul. De discutat puteti discuta dupa ce se calmeaza toti cei implicati. Atunci este momentul in care fiecare (in acest caz fratele si sora) sa vb despre ce i-a determinat sa reactioneze asa, sa "traduca "in cuvinte , actiunile pe care le-au facut.

Laura Burlacu 11:10am Nov 26
multumesc!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile