consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu a fost arestat de curand si avem o fetita de 6 ani careia inca nu i-am spus. Intentionez sa o fac pentru ca nu mi-am mintit copilul niciodata, prefer adevarul, indiferent de situatie, insa acum imi este extrem de greu, nu stiu cum sa procedez intr-un mod corect.

Terapeuti.ro 8:03am Aug 10
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua,sotul meu a fost arestat de curand…avem o fetita de 6 ani,careia inca nu i am spus,dar intentionez sa o fac pentru ca nu mi am mintit copilul niciodata,prefer adevarul indiferent de situatie…acum imi este extrem de greu sa ii spun,nu stiu cum sa procedez intr un mod corect,pt ca de spus,oricum ii voi spune
Mentionez ca de un an si jumatate sotul meu a lucrat in strainatate si acum fetita stie ca este tot acolo.inainte de a fi atestat,a stat cu ea 2 zile si i a spus ca va trebui sa revina la munca in strainatate…multumesc anticipat pentru raspuns


Raluca Mihai 8:29am Aug 10
In astfel de situatii cel mai bine este sa fiti sincera. Ii puteti explica, pe intelesul ei, ce anume a facut sotul si ca pentru asta este nevoie sa fie inchis o perioada. Ar fi important sa ii explice si sotul ce s-a intamplat si ce se va intampla in continuare, pentru ca el este cel direct implicat. Si mai e important sa stie ca asta nu va schimba sentimentele sale pentru fetita si daca cea mica doreste, sa pastreze legatura.

Cris Tina 10:06am Aug 10
Si sa-i spui copilului ca Mos Craciun exista este tot o minciuna dar totusi cu totii o spunem copiilor nostri si amanam cat putem de mult sa le spunem adevarul , pentru ca dorim sa-i vedem fericiti. In unele cazuri putem amana sa spunem adevarul mai ales daca acesta poate provoca o trauma copilului . Nu are nici un rost sa distrugi fericirea copilului , nu ar avea niciun beneficiu din aflarea adevarului.

Dana Rosu 1:48pm Aug 10
Daca sotul i-a spus fetitei, ca trebuie sa se intoarca la munca si fetita a acceptat, d-voastra de ce vreti sa-i spuneti adevarul? Cui va fi de folos? Ganditi-va ce trauma ii veti produce copilului, ca va trebuii sa-i explicati mult mai mult decat atat, copii de astazi sunt deschisi la minte si pun multe intrebari. Cred mai degraba, ca d-voastra vreti sa vorbiti despre asta cu cineva si nu ati gasit persoana. Cautati pe cineva apropiat sa vorbiti, dar nu-i spuneti copilului. Asta e doar parerea mea, alegerea va apartine!

Psihologul Va Raspunde 5:01pm Aug 12
Oricum la varsta asta fetita nu are notiunea de ARESTAT, asa ca ii puteti explica fara detalii ca tata este departe. Si ca nu poate sa vina deoarece are libertatea limitata. Fara alte detalii. Mai ales ca va veni o zi cand poate va fi nevoie sa il vizitati…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile