Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Soțul meu este în depresie. Este nefericit, nimic nu îl mai bucură. Vrea să plece să stea singur, să nu mai știe de nimeni. Să fie liber. Are 53 de ani, suntem căsătoriți de 24 de ani.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online:
Bună ziua, soțul meu este în depresie de cca. o lună. Este nefericit, nimic nu îl mai bucură. Vrea să plece să stea singur, să nu mai știe de nimeni. Să fie liber. Are 53 de ani, suntem căsătoriți de 24 de ani. Avem o situație financiară stabilă, nu avem copii. Spune că este nefericit și nu își mai dorește nimic. Am făcut programare la psiholog, dar nu am reușit să îl conving să meargă. Cum îl pot convinge ??? Răspunsul lui a fost – ” Nu îmi poate schimba psihologul ce simt și ce gândesc” . Vă rog să mă ajutați cu un sfat
 • Mihaela Munteanu
  Mihaela Munteanu Din nefericire o terapie fara acordul si implicarea clientului nu are success iar decizia trebuie sa vina de la el.De obicei un barbat intra intr-o astfel de depresie cand are probleme pe partea sexuala sau in planul carierei.S-a intamplat ceva cu el in ultima vreme?Poti incerca sa lasi la o parte subiectul pentru cateva zile si sa incerci sa ii pregatesti o cina cu mancarea lui preferata si ceva alcool,sa il intrebi cum i-a fost ziua in timp ce ii umplii si al doilea pahar si sa investighezi ce anume il supara.Ii poti face si un masaj la umeri in timp ce povesteste.Odata ce se deschide catre tine incearca sa ii oferi o perspectiva realista asupra situatiei,sa ii spui ca esti sigura ca ve-ti gasi impreuna o solutie,si sa ii sugerezi diferite optiuni.Asigura-l ca il vei sprijini cu tot ce poti si ca ai incredere ca el insusi va gasi o solutie.
  Varsta de 53 de ani este de obicei varsta cand barbatul intra in andropauza. Idea de a nu mai fi la fel de vigurosi si performanti in pat ii fac sa se simta nesiguri pe masculinitatea lor,si uneori apar depresiile.Daca acesta este cazul, incearca sa il asiguri ca este ceva absolut normal,ca problema poate fi ameliorata la medic -poate are si alte afectiuni cum sunt cele cu prostata,ca tu il vezi tot ca pe cel mai bun amant ever si ca oricum dupa o anumita varsta nici apetitul tau sexual nu mai este ca la 20 de ani.Incurajeaza-l sa aiba grija de dieta lui,sa faca sport,sa doarma 8 ore pe noapte si sa nu isi chinuie mintea tot intorcand pe toate partile problema pentru ca stresul nu il ajuta. Success!
 • Botezat-Antonescu Radu primul pas ar fi sa spuna ce il nemultumeste, in clar. In functie de problema va puteti orienta catre specialistul corespunzator. Poate are legatura cu andropauza, sau poate are o criza existentiala, nu avem de unde sa stim daca nu ne spune exact ce este in mintea lui. Poate un medic psihiatru are mai multe autoritate decat un psiholog? Trebuie discutat in detaliu. Succes!
  • Frank Marcon
   Frank Marcon Condiția pentru diagnosticul de depresie este de minim 2 săptămâni, 5 criterii din 8 specificate în DSM V, iar unul din ele este obligatoriu, stare depresivă sau pierderea interesului sau a plăcerii, nu 3 luni nu 6 luni.


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita