consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu a fost diagnosticat cu tulburare de conversie, isterie, in urma cu cativa ani.

Terapeuti RO 9:43am May 29
Mesaj:
Buna ziua,
Sotul meu a fost diagnosticat cu tulburare de conversie – isterie in urma cu cativa ani. A luat tratament medicamentos. Periodic boala revine sub forma unor simptome fizice, dureri la ceafa, ameteli, scurte atacuri de panica.
Asa s-a intamplat in urma cu trei ani si la sfarsitul anului trecut. In luna februarie anul acesta a avut un accident de masina si de atunci starea lui se agraveaza foarte tare si foarte repede. A devenit cu adevarat "isteric".
El are o psihologa dar rezultatele obtinute prin tratamentul dat de ea nu par sa fie pozitive.
Mi-e teama ca boala va deveni permanenta.
Ce sa fac?
Copilaria sotului meu a fost normala, marcata de divortul parintilor la varsta de 3 ani. Are si o sora mai mare la care tine foarte mult si care a plecat la facultate cand el era la gradinita. Tatal a fost cadru militar deci destul de sever dar nu brutal.
A absolvit facultatea de constructii. In anul intai de facultate ne-am casatorit (am ramas insarcinata).
Viata sexuala nu exista dar fiindca nu discuta acest subiect cu nimeni, nu-mi dau seama daca este vorba de impotenta sau un refuz psihic. Asta este oricum un subiect la care si eu am o gramada de intrebari la care el trebuia sa raspunda si n-a facut-o.
Casatoria functioneaza cam prost. Nu comunicam, nu discutam despre bani, are suficiente motive de frustrare iar eu de nemultumire. Cata vreme nu discutam despre aceste motive si le toleram, casnicia functioneaza.
Va rg sa-mi raspundeti ca sunt dsperata pentru faptul ca boala s-ar putea permanentiza sau ar putea deriva in niste afectiuni fizice.
Multumesc anticipat

Botezat Radu 9:55am May 29
a existat si un consult psihiatric recent?

Neli Pena 8:19am May 30
Stimata doamna, din tot ceea ce ati descris mai sus rezulta ca sotul dvs. are si alte probleme care sunt de natura emotionala. Nu stiu ce competente are psihologul cu care se vede sotul dvs., dar va informez ca indiferent de formarea sa, nu are competenta de a prescrie tratament medicamentos. In situatia de fata este necesar sa il vada un neurolog si un psihiatru, pentru a exclude o conditie medicala generala si apoi sa luati legatura cu un specialist in psihologie clinica pentru stabilirea unui diagnostic in ceea ce privesta starea emotionala.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier