consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Prietenul meu a clacat cu jocurile de noroc. Nu stiu cum il pot ajuta. Eu sunt departe, in alt oras, muncesc foarte mult. El se plictiseste toata ziua si noaptea singur acasa, are un program haotic. A zis ca daca m-as duce eu acasa, nu ar mai juca.

Mesaj anonim din sectiunea “Psiholog online“:
Buna ziua. Prietenul meu a clacat cu jocurile de noroc. Nu stiu cum il pot ajuta. Eu sunt departe, muncesc in alt oras in capatul celalalt de tara, muncesc foarte mult si nu ma pot duce acasa des, nici timp liber sa vorbesc mai mult cu el nu am. El nu are un job stabil, lucreaza cand si cand, dar castiga destul de mult. El se plictiseste toata ziua si noaptea singur acasa, are un program haotic, noaptea e pe afara cu baietii, ziua doarme 2,3 ore, iar iese, iar mai doarme 2… Zice ca a inceput cu jocurile pentru ca se plictiseste, pentru ca nu e totul cum vrea el.. Ii pare rau, apoi iar se duce.. Nu ar fi de acord sa inceapa o terapie sau ceva, iar mie nu imi permite timpul sa urmez eu, ca sa stiu cum sa ma port cu el in aceasta situatie.
A zis ca daca m-as duce eu acasa, nu s-ar mai duce..

Mihaela Munteanu

Mihaela Munteanu Sa mergi tu la psiholog te-ar ajuta sa intelegi de ce ai intrat intr-o relatie cu un barbat imatur emotional. Are comportamentul unui adolescent: nu isi asuma responsabilitati,traieste doar clipa si isi santajeaza emotional mamica( adica pe tine).Rolul psihologic pe care il ai tu in aceasta relatie nu este de partenera.Pare sa iti asumi rolul de mamica sau de salvator in relatii si fara o terapie ma tem ca mereu vei fi atrasa de acelasi gen de relatii.Prietenul tau nu se va lasa de jocuri de noroc nici daca te vei muta tu inapoi cu el,nu se va schimba.Atata timp cat viata nu il loveste in mod serios,nu se va maturiza.Omul are nevoie de greutati in viata,de responsabilitati,are nevoie sa isi ia viata in propriile maini pentru a se maturiza si pentru a-si putea asuma in viitor rolul de sot fidel si tata responsabil.Te-as ruga sa faci un salt peste 10 ani: tu casatorita cu el,aveti copii : cum crezi ca ar fi viata ta alturi de el?Cum ar fi impartite responsabilitatile in casa? Te-ar ajuta sa schimbi scutece si sa legene copii ore intregi pana adorm ? Va face el fata cheltuielilor duble fata de acum pentru a acoperi necesitatile familiei ? Va renunta la prietenii lui sa stea cu tine acasa zi de zi? Va munci pe branci ? Te va ajuta cu curatenia,gatitul cand tu vei fi plecata la job? Le va spune povesti copiilor la culcare? Va fi un exemplu pozitiv in viata celor mici ? Pentru ca stii bine,copii nu invata ce le spune parintele in schimb copie comportamentul lui.Gandeste-te bine la ce anume iti doresti de la un partener? Ce trebuie sa iti ofere? Ce fel de tata iti doresti pentru copii tai? Ce trasaturi de caracter admiri la un barbat?Ce anume te face sa privesti un barbat cu respect si afectiune ?Ce iti lipseste acum? etc Iti urez mult success si sa ai grija de tine! :)
Roxana Diana Anghel
Roxana Diana Anghel Persoanele dependente de jocurile de noroc nu accepta realitatea si viseaza la o viata lipsita de griji si plina de recompense materiale fara munca si nici macar nu sunt constienti de motivul pentru care joaca. Este gandirea magica a copilului care vede ca lucrurile apar fara efort (cand sunt mici si nu inteleg de unde apar lucrurile, doar le vin pe tava si asta spera acum sa obtina de la jocuri).
Bety Anghel
Bety Anghel Da, in spatele oricarei dependențe se află ceva. Și acest ceva trebuie descoperit și tratat.
Dar, dacă tot are timp liber și crede că prezența ta l-ar ajuta, nu ar fi mai ușor și mai practic sã se mute el in orașul in care lucrezi ?Şterge sau ascunde


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed