Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Daca o persoana isi insala partenerul cu cel/cea mai bun/a prieten/a a acestuia, cine este cel mai vinovat?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online:

Daca o persoana isi inseala partenerul cu cel/cea mai bun/a prieten/a a acestuia, cine este cel mai responsabil/vinovat? Persoana din relație sau prietenul/prietena? Chiar daca amândoi sunt vinovati, ma interesează care considerați că este mai responsabil. Multumesc

Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu ambele persoane sunt responsabile pentru actiunile fiecaruia. Daca incercati sa gasiti care este ‘raul mai mare dintre cele doua rele’ este alta discutie. Vorbim aici despre tradarea venita din partea partenerului SI a prietenului (tot partener defapt). O dubla tradare. A cui tradare doar mai tare nu ne poate spune decat cel in cauza.

Olimpia Ciocea
Olimpia Ciocea Într-o relație fiecare partener are o contribuție și face niște alegeri. Fiecare ar trebui sa își asume responsabilitatea pt acțiunile sale. A cauta vinovat, nu știu cât ajuta, dar a înțelege cum s-a ajuns la acea situație poate ar ajuta mai mult. Ca e cel mai bun prieten/prietena sau un /o oarecare e același lucru. E mai important de văzut ce se întâmplă în relația voastră.
Monica Enescu
Monica Enescu Nu stiu daca este cineva care sa-ti poata raspunde la aceasta intrebare. Ma intreb in ce fel te ajuta pe tine sa aflii raspunsul la ea? Ce ar insemna ca unul sa fie mai vinovat si altul mai putin?
Loredana Oltean
Loredana Oltean Inainte de toate, e gresit sa cauti vinovati, atunci cand doresti sa rezolvi o problema. Apoi, in legatura cu responsabilitatea in relatii, nu exista ca doar unul din relatie sa fie responsabil, sau mai responsabil… Amandoi, in egala masura e nevoie sa-si asume responsabilitatea. DIn ceea ce inteleg, ai o singura problema: AI nevoie sa stii care e responsabil… cu ce te ajuta asta? Ai nevoie sa-ti rezolvi problema, sau doar sa-ti satisfaci Ego-ul, sau orgoliul?


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita