consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Intr-o perioada in care eram despartiti prietena mea s-a intalnit cu un fost coleg al meu de facultate, pe care l-a cunoscut prin intermediul meu. OK, eram despartiti, dar tocmai cu prietenul meu?

Terapeuti RO 10:48am Jan 14
Mesaj:
Bună ziua,Sunt P., am 25 de ani. Am avut o relație cu o fată timp de 2 ani de zile. Ne-am despărțit în vara anului trecut. Motivele invocate de ea: lipsa capacității mele de a lua decizii, lipsa unui job, faptul că nu puteam ieși nicăieri (nu îmi permiteam financiar), faptul că a plătit ea cafeaua când am ieșit în oraș etc. Mie aspectele astea mi se par trecătoare, între timp am reușit să mă angajez. Am intrat în depresie, toată vara am fost despărțiți, mi-a blocat nr de tel, blocat pe Facebook, orice legătură a fost întreruptă. Am suferit ca un câine, am slabit 10 kg, toți prietenii îmi spuneau că nu mă mai recunosc. Ulterior am aflat de la un prieten comun că are altă relație, că e fericită, că e cu un tip deștept cu care are ce discuta (despre mine spunea că nu poate vorbi mare lucru, că mă limitez la anumite chestii și că nu poate evolua fiind cu mine). După ce am aflat mi-am spus că trebuie să trec peste ea, să-mi găsesc și eu pe cineva. Am ieșit cu câteva fete, cu una dintre ele a fost doar sex. Degeaba. Tot la ea mă gândeam. Acum intervine partea care m-a dat gata: am reluat legătura, am ieșit de câteva ori. M-a căutat ea. Repet, am iubit-o mereu. Orbește. Cum dumnezeu se poate iubi așa?! Mai ales ca lovitura de grație a venit tocmai de la ea: mi-a spus că tipul cu care a ieșit e de fapt un fost coleg de-AL meu de facultate cu care m-am înțeles foarte bine, am mâncat, am dormit în aceeași cameră cu el. Și pe care l-a cunoscut tot prin intermediul meu. Nu-mi venea să cred ce aud tocmai de la ea. A spus că vrea să fie sinceră, că dacă nu declară asta nu poate continua nimic bazat pe minciună. Ok, eram despărțiți, dar tocmai cu pprietenul meu? Stiti ce? Am iertat-o! Și-o iubesc enorm. Pur si simplu cred ca nimic nu mă poate face să nu o mai iubesc. Simt că o sufoc. Simt că sunt o pacoste. Se mai poate construi ceva? E de iertat fapta ei?

Îmi cer scuze dacă am fost incoerent. Mulțumesc mult!


Botezat-Antonescu Radu Andrei 10:52am Jan 14
intrebarile puse sunt foarte pertinente… dar raspunsul nu il poti gasi decat discutand direct cu ea. Relatiile de cuplu sunt un parteneriat unde amandoi au un cuvant de spus si decizii de luat. Daca nu exista consens, atunci relatia nu are cum sa fie armonioasa. Discutati si luati atitudine de comun acord si cu toate cartile pe fata. Succes!

Mihaela Comisel 11:14am Jan 14
Inca de la inceput, trebuie sa-ti spun, ca totul tine de tine si de tipul de formare (atasament) al tau. Nimeni nu s-a nascut sa te faca pe tine fericit si nimeni nu este proprietatea ta! Nici tu nu apartii nimanuit si nici tu nu esti obligat sa oferi fericirea altuia! Dincolo de aceste “ziceri frumoase si profunde” exista acest tip de relatie de dependenta care tine de copilaria ta (in care se va regasi multa lume). Rational intelegi lucrurile (ca nu esti baiat trecut degeaba prin viata!), dar inima, emotionalul, este mai presus de controlul tau.

Mihaela Comisel 11:16am Jan 14
Dupa parerea mea ai nevoie de terapie ca sa-ti rezolvi problemele de atasament si alte lucruri in urma carora vei intelege de ce simti asa cum simti. Ai nevoie de ajutor, de indrumare. Dupa parerea mea fata s-a comportat asa cum a crezut de cuviinta pentru binele ei si asta ar trebui sa fie o lectie pentru tine. Nu judeca! Incearca sa-ti refaci increderea in tine, mergi la psiholog, investeste in tine ca esti baiat tanar si iti vei gasi echilibrul.

Cristescu Irina Alexandra 3:37pm Jan 14
Pune.ti tie, dar si ei intrenbarea ceba facutyy.o sa te dupa atata timp. Ea dorste o noua relatie, sau o prietenie cu tine? In primul rand trebuiebsa ai o discutie deschisa cu ea, si apoi sa vedeti imprreunh pe ce cale o veti apuca.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed