consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Implant dentar Dental Premier

Implant dentar Dental PremierProbleme cu dantura? Implantul dentar este o piesa de titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut pentru obtinerea unui zambet perfect!

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

O prietena a mea a fost agresata sexual in lift cand urca la mine in vizita, ziua in amiaza mare.

Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:
Bună ziua,
Am o întrebare și aș vrea un răspuns de la cineva care chiar se pricepe la psihopatologie sau mai bine la criminologie.
Locuiesc în Ploiești, în cartierul vest,într-o zonă cu reputație bună, într-un bloc cu 10 etaje,cu interfon, la etajul 7.
O fostă colegă de liceu și prietenă a mea a fost agresată sexual în lift când urca la mine în vizită, pe la ora 1 sau 2 p.m., adică ziua în amiaza mare.
Ceea ce s-a întâmplat a fost ceva de genul: când a ajuns la ușa blocului ea a format numărul apartamentului meu la interfon, dar nu a mai sunat pentru că cineva i-a deschis ușa din interior, așa că a apăsat pe butonul de renunțare și a intrat (cum mai făcuse de multe ori când erau vecini pe acolo să-i deschidă ușa). Ea s-a dus la lift, și tipul a urmat-o, așezându-se ea în spate, în fundul liftului, el lângă ușă. El a întrebat-o la ce etaj merge, ea a spus la 7, și el a apăsat butonul 4 sau5 sau6 (prietena mea nu-și mai amintește sigur) și 7 (la noi în lift poți „comanda” mai multe opriri, liftul se oprește automat la etajele respective, în ordinea în care au fost selectate). După ce liftul a pornit, ea a observat că tipul făcea ceva ciudat și și-a dat seama că ceva nu e în regulă. Mi-a spus că n-a știut cum să reacționeze, și-a dat imediat seama de situația în care se afla și s-a gândit cum să se apere, se aștepta ca el s-o atace fizic și se gândea cum anume să riposteze, sau dacă e mai bine să lovească ea prima, dar s-a gândit că mai era foarte puțin până la oprirea liftului, practic câteva secunde, și a crezut că e mai bine să rămână calmă, să nu facă nimic, pentru că dacă încearcă să se lupte cu el singură în spațiul acela închis poate ieși mult mai rău (era un pic mai înalt și mai voinic decât ea). Practic tipul s-a masturbat uitându-se la ea, n-a atins-o, apoi, când liftul a oprit la primul etaj selectat, a ieșit pur și simplu.
Era îmbrăcat bine,de altfel prietena mea nici nu s-ar fi urcat în lift cu el dacă ar fi fost suspect. Mi-a spus că l-ar fi considerat foarte ușor tatăl vreunui coleg de-al nostru: avea vreo 37-47 de ani, avea un aer pe care ea l-a numit respectabil. Eu mi-am închipuit întâi că era vreun un vagabond, sau, mă rog, ceva de genul, în nici un caz nu de la noi din bloc, dar după un timp m-am mai gândit și am mai citit despre chestiile astea (că foarte des agresorul cunoaște victima, sau măcar că nu e prima oară când o întâlnește și că deobicei locuiește în apropiere) și mi-am dat seama că de fapt e foarte probabil să fie un vecin chiar de pe scara mea.
Nu-mi prea cunosc vecinii, sunt foarte nesociabilă și familia mea la fel, plus că sunt 40 de apartamente pe scară, sunt multe persoane, dar pot să spun că sunt mai mulți pe scara mea cu acea vârstă și constituție fizică.
Pe prietena mea putea foarte bine s-o mai fi văzut, pentru că în perioada aia și în anii anteriori venise foarte des la mine (de vreo 2 ori pe săptămână).
Noi avem și aveam și atunci interfon. Vecinii mei sunt, măcar destul de mulți dintre ei, destul de paranoici și n-ar da drumul oricui înăuntru. El era pe dinăuntru când prietena mea a venit, cum ajunsese acolo?
Nu avea nici o geantă sau sacoșă la el, deci sunt 99% sigură că nu era unul dintre cei care vin cu pliante de reclamă de pe la supermarketuri sau poștașul (pentru că lor le mai dau drumul vecinii); ei au deobicei o geantă și sunt deobicei f. tineri.( Bine, că ăsta ar putea fi și un contraargument: dacă era un vecin, ce făcea? Ieșise la cumpărături la ora aia-de ce nu avea vreo geantă sau ceva?. Se ducea la servici – iarăși, poate ar fi trebuit să aibă ceva la el.)
Și de unde știa cum funcționează liftul? Din câte știu eu nu toate lifturile sunt așa, multe se blochează când apeși pe mai multe numere.
M-am gândit la tot felul de variante și nu prea avea ce să fie decât cineva de aici. Doar dacă ar fi făcut ce? A intrat pe scară imediat după cineva, profitând de ușa deschisă și arătând „respectabil” a fost ignorat de către acea persoană și după aia a rămas pe holul casei scării, și nimeni nu l-a întrebat nimic (sunt 40 de apartamente pe scară, lume mai intră și mai iese, mai ales la ora aia) și a stat așa cu ochii la ușă până a apărut ceva? Varianta mi se pare mult mai improbabilă decât explicația că e chiar de aici și tocmai pleca de acasă când a venit prietena mea , și pot chiar presupune că nu stă la parter, dat fiind că știa chestia cu liftul. Nu neaapărat, dar m-am gândit că dacă e de aici e mai probabil să-l folosească foarte des ca să aibă tupeul să facă asta acolo. Am întrebat-o pe prietena mea, ea zice că nu e posibil ca el să fi fost înaintea ei pe alee, deci să fi intrat în bloc cu câteva secunde înaintea ei, deci ori STĂTEA acolo, ori TOCMAI IEȘEA din bloc. Cum am zis, varianta cu statul e improbabilă pentru că s-ar fi luat vecinii de el, cred.
De altfel, și ca să fi fost cineva care tocmai intrase în bloc, avea nevoie ori de o cheie magnetică, ori să fi venit în vizită la cineva și să fi sunat, deci FOARTE PROBABIL tot UN OBIȘNUIT DE-AL LOCULUI. Dacă nu e un vecin, e cineva care vine în vizită la unul dintre vecinii mei, și, dacă e ultima variantă, probabil cineva care vine destul de des încât să se simtă „la el acasă”, eventual chiar s-o mai fi văzut pe prietena mea când venea aici.
Ce ar mai putea avea importanță pentru comportamentul agresorului e faptul că ea nu se îmbrăca de loc feminin, cum e moda, cu multă piele la vedere, și arăta mult mai mică decât era, ca și când ar fi fost încă la pubertate, sau de 15-16 ani, în nici un caz studentă, iar la acel moment chiar că nu era cazul să pară sexy sau ceva de genul fiindcă eram în vacanța din februarie, era destul de frig și pe atunci ea avea o geacă bej foarte unisex pe care mi-o amintesc pt. că chiar făceam mișto de ea că arată ca un băiețoi.
Ceea ce vreau să știu este, în procente dacă se poate, cam ce șanse sunt să fie 1-un vecin de pe scara mea, ce șanse sunt să fie 2-cineva venit în vizită la cineva de pe scară, 3-ce sanse sunt să fie vreun necunoscut – cineva fără absolut nici o legătură cu locul sau cu locatarii, care pur și simplu s-a întâmplat să fie pe scară (intrat în nu-știu-ce-fel), 4-ce șanse sunt să fie cineva care, chiar dacă nu locuiește pe scara mea, locuiește tot în blocul meu (se poate trece între scări, la fiecare etaj există un pasaj) sau undeva în imediata apropiere.
De aceea am încercat să dau toate detaliile posibile. Nu știu dacă o mai pot ajuta pe prietena mea, dacă se mai poate face ceva; nu l-a văzut destul de bine, nu știe sigur dacă poate să-l recunoască dacă l-ar vedea din nou (ea reține destul de greu fețele oamenilor), dar poate că o va face. Chiar dacă nu, e important pentru mine: de când am aflat chestia asta mă mănâncă, mă simt nu-știu- cum de câte ori dau bună-ziua cuiva care ar putea fi tipul respectiv. Plus că mă gândesc că poate nu e singurul lucru pe care l-a făcut, poate va mai face și de-acum încolo…mă gândesc că dacă am un răspuns realist, măcar aș putea ajuta pe alta căreia i s-ar întâmpla.
Am scris aici pentru că nu știu cui să mă adresez. Dacă nu mă puteți ajuta, dar știți pe cineva care o poate face, vă rog să-mi dați un email sau un nr. de telefon sau un alt mijloc de contact.
Mulțumesc.

Botezat-Antonescu Radu Andrei

eu am inteles ca defapt ati vorbit despre propiul disconfort (in cea mai mare parte). Masturbarea in spatii publice (de orice fel) face parte din categoria tulburarilor psihice si se poate trata. Nu stiu daca evenimentul descris mai sus se incadreaza in categorie ‘agresare sexuala’ in conditiile in care nu a existat niciun contact cu domnisoara in cauza. Ma gandesc ca intra la ‘expunere indecenta’. Ce va recomand, cum de altfel cred ca este si natural, este sa contactati politia! Daca este cazul or sa inceapa o ancheta… si poate o sa primiti si acele procente. Succes!
 2

Elena Savu

Va puteti ajuta prietena fiindu-i aproape si sustinind-o sa treaca prin acest eveniment de viata negativ .


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed