consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De când eram mică mi-am dorit să devin doctor, dar am picat pentru o diferență de 10 sutimi. Nu pot trece peste, mă gândesc doar la acest eșec, nu îmi mai pot focaliza atenția pe nimic.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Bună ziua, am 19 ani, iar de când eram mică mi-am dorit să devin doctor. Vara aceasta în luna iulie am susținut examenul de admitere și am picat pentru o diferență de 10 sutimi. Problema mea este că nu pot trece peste, mă gândesc doar la acest eșec, nu îmi mai pot focaliza atenția pe nimic. Nu vreau să ies afară pentru a nu vedea pe stradă studenți sau a trece pe lângă facultate, nici de învățat nu îmi prea vine deoarece mă gândesc că nu voi reuși nici vara următoare. O altă meserie nu mi-ar plăcea, aș face-off cu o deosebită plăcere, dar nu mai am răbdare să iau din nou toată materia de la capăt și să trec peste acest eșec. De multe ori mă gândesc la colegi sau amici care au intrat și încep să plâng, gandindu-ma că nu sunt și eu la facultate împreună cu ei. Sper să nu vi se pară copilăresc ceea ce am scris mai sus, iar orice sfat este bine venit. Vă mulțumesc anticipat!

Frumoasa dorinta si cu siguranta ca vei deveni ceea ce iti doresti. Inseamna ca iubesti oamenii si vrei sa ii ajuti prin meseria pe care consideri ca ti se potriveste. Cauta un curs de asistent medical sau ceva care sa fie in concordanta cu examenul pe care il vei sustine anul viitor. Succes !
Incearca la un centru de Voluntariat sau un cabinet medical
Oare meseria de medic este plina de succese? Oare un medic nu intampina obstacole, esecuri, frustrari de-alungul carierei? Poate tocmai acest esec este o pregatire pentru meseria dificila, dar frumoasa si nobila, pe care iti doresti sa o urmezi. Sau poate iti arata ca de fapt nu esti pregatita pentru ea. Daca intr-adevar asta iti doresti, atunci un esec nu te va opri din a te ridica, si a incerca din nou. Succes!
 6
Buna! Daca dorinta ta de a deveni doctor este suficient de puternica, atunci ai putea sa vorbesti cu amicii tai care au intrat la facultate sa te lase sa citesti si tu cursurile, sa tii legatura cu ei, sa te informezi despre cum sunt desfasurate cursurile s.a.m.d. E un fel de solutie pentru a te mentine motivata si in plus poate vei reusi sa te pregatesti mai bine pentru urmatorul examen. Inteleg ca efortul tau sustinut de a te pregati pentru un examen atat de important pentru tine, ti-a consumat multe resurse (psihice, emotionale), dar nu considera aceasta prima incercare sfarsitul “bataliei”. :)
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed