consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Implant dentar Dental Premier

Implant dentar Dental PremierProbleme cu dantura? Implantul dentar este o piesa de titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut pentru obtinerea unui zambet perfect!

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un var care ma tot sacaie sa merg si eu la ASCOR, o organizatie religioasa, ca acolo faci prieteni minunati, buni, etc. Eu tot ii explic ca NU VREAU. O sa mai urmeze sa ma si cupleze cu vreo fata religioasa, ca ASA TREBUIE.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Salut ! Pentru cei care stiti, nu vi se pare ca persoanele foarte religioase (religia ortodoxa) sunt cam ciudat si greu de inteles, la fel si organizatia ASCOR ? Mie da, si am un var care ma cam deranjeaza in ultima vreme, ma tot sacaie sa merg si eu la ASCOR, ca acolo faci prieteni minunati, buni, etc. eu tot ii explic ca NU VREAU. Cum as putea si ce sa-i mai zic, ca ma dispera deja. Mai nou vrea sa merg si cu ei la colindat, cateodata ma cheama la biserica, vecernie, conferinte. E extrem de ciudat, indocrinat varul meu, altceva nu mai stie, pentru el toate drumurile duc la Dumnezeu, in orice discutie avem, il baga pe Dumnezeu. Eu nu am nimic cu el, si eu sunt ortodox, dar nu ca si el, practicant, sunt moderat spre liberal. El e si la teologie si e si pictor pe deasupra. Dati-mi un sfat cum sa-l fac sa inteleaga si ce sa-i mai zic, ca o sa iasa urat intr-o zi si nu as vrea, dar el vad ca asta vrea. De vorba buna nu intelege ca NU VREAU si NU MA INTERESEAZA. Ma simt sacait. Eu am
alte drumuri in viata, alti prieteni. Mai nou vrea sa-mi prezinte si prietenii lui, de astea nu am mai vazut. O sa mai urmeze sa ma si cupleze cu vreo fata religioasa, ca ASA TREBUIE dupa el.
Nu vi se pare ca e ciudat ? Ce e de facut ?

Sa fii mai ferm.
 1
Aud că te simţi agresat de vărul tău prin tot ce propovăduieşte. Cum ar fi pentru tine dacă i-ai pune o limită reală?
 3
Varul tau are dreptul sa creada ce doreste el! La fel si tu! Daca nu vrei sa te alaturi gruparii, nu o face!
 1
E nevoie sa fii ferm atunci cand ii comunici ca nu esti interesat. De asemenea e nevoie sa-i spui si ca doresti ca acest comportament sa inceteze. Spune-i ca tu ii respecti alegerile si preferintele dar ca vrei ca si el sa iti accepte alegerile tale. Fiecare are liberul arbitru si nimeni, nici macar Dumnezeu nu impune ceva cuiva, deci nici el nu trebuie sa te constranga sa faci nimic. Insa modul in care tu transmiti asta este foarte important ca sa te faci ascultat. Succes!
 3
Nu sunt psiholog. Auzisem undeva ca in spatele acestor insistente sacaitoare se ascunde chiar nevoia celuilalt de a se simti valoros. Ai incercat sa il intrebi cum s-ar simti el daca ar fi in locul tau? Daca l-ai forta sa faca ceva ce nu ii place?
Repet; nu sunt psiholog; dar ” ce tie nu-ti place altuia nu-i face”.
 2
Cred ca pana la urma a fost si greseala mea, am zis hai sa ies sa merg cu el de 2-3 ori la vecernie, biserica, etc dar stiti cum se zice ,,Odata ce intri undeva, nici dracu cu Dumnezeu nu te mai scoate !” Asa-i cand mergi pe principiul hai sa fac sa nu zica ca nu am facut
Cred ca ati putea sa va alegeti prietenii, colegii, iubita singur. Varul dumneavoastra povestete despre el si binele lui. Daca nu va e util inseamna ca valorile difera si ca adulti, e momentul sa alegem. Succes!
 2
Asertivii
 1
Renunta sa-i spui mai sacait ,ma enervezi.Ci asuma respunsabilitatea asupra spunandu-i ca pe tine te supara ideiile lui.Credinta nu se impune Ea vine din suflet,iar fanatismul religios nu este credinta.dumnezeu ne-a dat noua libertatea de alegere.Iar toleranta e un har divin.Iar cultele religioase gresesc fiind intolerante


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed