consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Vreau sa fiu un om normal. Vreau sa ma uit in oglinda si sa vad ca sunt frumoasa. Din cauza problemelor prin care trec inca din copilarie, mananc din cauza stresului si nu pot sa slabesc. Nu ma mai pot controla absolut deloc din nicio privinta. Ceva imi spune mereu ca sunt urata, proasta si niciodata nu voi reusi.

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua,
Ma numesc Elena si am 28 de ani.
O varsta la care ar fi trebuit sa stiu ce vreau. Dar nu stiu ce vreau.
Provin dintr-o familie aparent normala. Am crescut alaturi de un frate cu handicap (care in 2017 s-a stins din viata). Tatal meu m-a crescut cu expresii precum “esti batuta in cap”, “nu esti buna de nimic”, la care se adauga tipete si urlete. Nu am avut copilarie, nu am fost lasata sa ies cu copiii la joaca, insa am primit atat de multa negativitate incat am ajuns la 28 de ani sa realizez ca datorita cresterii pe care am avut-o nu imi gasesc linistea, am atacuri de panica, nu imi pot face prieteni, sunt trista mereu, nu ma bucur de nimic si cel mai grav e faptul ca si eu la randul meu spun “nu” (pentru ca asa am fost crescuta). Sotul meu incearca sa ma ajute insa ripostez. Eu nu stiu alta cale decat sa fug de mine si sa refuz orice ajutor.
Am fost la psiholog, am facut sedinte bune insa am ajuns sa fiu trimisa la psihiatru cu diagnosticul de depresie severa. Am luat tratament timp de cateva luni insa am realizat ca Serotonina ma face sa ma simt prea fericita, fapt pentru care am oprit medicatia si am inceput sa citesc carti despre dezvoltare personala. Vreau sa fiu un om normal. Nu imi place jobul pe care il fac, insa probabil am ales munca de birou ca sa imi fac familia fericita, insa eu nu sunt fericita absolut deloc. Vreau sa ma uit in oglinda si sa vad ca sunt frumoasa. Datorita problemei prin care trec inca din copilarie, mananc din cauza stresului si nu pot sa slabesc. Nu ma mai pot contola absolut deloc din nicio privinta.
Asta este povestea mea pe scurt.
Caut insa, un psihoterapeut in Bucuresti care sa stie sa lucreze cu subconstientul pentru ca din tot ceea ce am citit, de acolo pleaca problema mea. Oricat incerc sa ma schimb, ceva nu ma lasa. Ceva imi spune mereu ca sunt urata, proasta si niciodata nu voi reusi.
Multumesc ca ati citit si astept cu interes raspunsurile dvs.
PS: Nu am intrat in detaliu prea mult, insa sunt lucruri care v-ar surprinde daca le-as scrie (chiar si pe cei mai experimentati psihologi).
 • Psiholog Cristina Constantin
  Psiholog Cristina Constantin Buna ziua! Este foarte bine ca va doriti sa reluati procesul terapeutic, va felicit pentru constientizare si responsabilitate. Exista totusi posibilitatea ca si următorul terapeut sa va recomande o colaborare cu un psihiatru, pentru ca întreg procesul terapeutic sa fie mai usor si pentru că uneori psihoterapia nu poate inainta daca durerea este prea mare. Pentru ca de fapt, toate acele diagnostice pe care le primim, fie ca vorbim despre depresie, anxietate sau alte tulburări, sunt de fapt multa durere, iar ca sa o depășim putem avea nevoie de acel tratament prescris de medic. Dacă doriți să discutăm mai mult, va rog sa imi scrieti in privat. Multa sanatate!
 • Mihaela Selescu
  Mihaela Selescu Iti recomand terapeuti cu formare in terapia centrata pe scheme cognitive. Eu lucrez cu acest tip de terapie si mi se pare ca ar fi potrivita pentru problema pe care ai descris-o. Nu sunt din Bucuresti, dar pot sa iti recomand colegi care sunt: Silvia Golita sau Vlad Ionescu. Eu pe ei ii stiu, dar probabil mai sunt si altii.
 • Cătălin Nedelcu
  Cătălin Nedelcu Din ceea ce descrieți, intuiția d-voastră pare a fi cea corectă. Problematica “subconștientului” este una care vă dictează alegerile în viață și felul de a fi în lume. Acesta vă dictează, în aceeași măsură din păcate, nefericirea despre care ne vorbiți. Fiind vorba despre o dinamică subconștientă, abordarea care ae impune nu poate fi decât psihodinamică. Sunt specializat în această formă de terapie. Când veți considera că este momentul, mă puteți contacta pentru a începe procesul terapeutic. Cele bune.
 • Adriana Gheonea
  Adriana Gheonea Hipnoza are efecte miraculoase, daca va doriti…cu bine!
 • Daniel Mois
  Daniel Mois O stimă de sine redusă are la bază comportamentele tatălui tău. Însă e sarcina TA să o schimbi, să studiezi, și să găsești psihoterapeutul COMPATIBIL cu nevoile tale. Recomandarea noastră nu e utilă, tu fiind singura care poartă responsabilitatea propriei tale vieți. Și a propriilor ALEGERI. Inclusiv în ceea ce privește terapeutul cu care vei alege să lucrezi.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile