consiliere psihologica psihoterapie consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Psiholog online psihoterapeut

Cred ca am probleme cu nervii. Ma enervează sotul cand isi “freaca” picioarele, ma enerveaza cand mananca sau cand soarbe ciorba. Culmea e ca inainte sa ne casatorim am fost atenta la chestiile astea si nu le facea. Cred ca am si tulburare obsesiv-compulsiva. Pe la 11 ani a inceput.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! Cred ca am probleme cu nervii. Ma enervează sotul cand isi “freaca” picioarele, ma enerveaza cand mananca sau cand soarbe ciorba. Parca am pitici pe creier, cand aud imi vine sa il bat. Mereu imi spune ca bag in seama tot ce misca. Saracul nici cum sa manance, nu stie ca oricum ma enerveaza.Chestia cu picioarele si cu mancatul ciorbei cred ca vine de la parintii mei, mereu faceau asa. Culmea e ca inainte sa ne casatorim am fost atenta la chestiile astea si nu le facea. Cel putin cu picioarele, cu mancatul mereu l-am auzit, de fapt daca stau la o masa cu mai multe pers arentia mea se indreapta numai spre asta si ii aud pe toti. Cred ca am si tulburare obsesiv-compulsiva. Cred ca de pe la 11 ani a inceput, acum am 28. Aveam unele ritualuri care trebuia sa le urmez daca nu ori luam note mici ori se intampla alceva. Parintii mei observase ca, comportamentul meu se schimbase si ca e ceva in neregula dar nu au facut nimic, doar ma sacaiau sa nu mai fac asa. Multe ritualuri am avut pana in facultate, in generala deja observase cateva colege cate ceva dar mereu gaseam cate o explicatie. In facultate si la master le-am tinut sub control, adică sa nu ma vada nimeni si nu mai erau asa evidente. Am descoperit cum se numeste ceea ce faceam vazand un film. Nu am diagnostic pus de specialist. De cand sunt mama nu mai am timp de tot felul de ritualuri dar am tot felul de chestii de care tin cont si care le fac intr-un singur fel. Sa aiba legatura una cu alta? Deja m-am saturat sa ii atrag atentia sotului, de schimbat imi dau seama ca nu am cum sa il schimb dar cred cu tarie ca problema e la mine. Cand eram mai tanara sora mea radea de mine zicand ca nu am sa ma marit niciodata din cauza acestor lucruri (si ea avea ticul cu picioarele si cu mancatul si mereu ii spuneam). Ce as putea face? Multumesc!

Bună ziua. Ați intuit f bine ca sensibilitățile acestea s-au conturat in copilărie. Din păcate dacă încercați să-l schimbați pe soțul, e inutil, mai degrabă puteți lucra alături de un psihoterapeut la percepțiile dumneavoastră legate de cei din jur, de viata în general. Înțeleg ca sunteți o perfectionista, asta va poate ajuta în anumite aspecte, dar uneori va creaza și multe dificultăți. Ce s-a schimbat în viata d-voastră la 11 ani?
 1
Si eu aveam aceeasi problema , a fost pe fond nervos, de stres mai mult sau de incomfort ,dar am reușit să găsesc cauza si am indepartat-o. Așa am scăpat si de problema cu mancatul si cu picioarele. Gandeste-te la cauza care iti provoacă starea de stres, indepartraz-o si te vei linistiLoading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed