consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Par a avea o obsesie compulsiva. Ma spal des pe maini, spal minute in sir obiectele de veseala, am impresia ca imi sare detergent de vase in gura si merg sa ma spal si pe dinti… Toate aceste obsesii ma obosesc si imi rapesc mult timp.

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua.in ultimul timp ,ma confrunt cu o problema care pare a fi o obsesie compulsiva.Ma spal des pe maini,spal minute in sir obiectele de veseala (cand le spal am impresia ca imi sare detergent de vase in gura si merg sa ma spal si pe dinti,iar asta se repeta si cand fac curatenie si baie la cap).Toate aceste obsesii ma obosesc f mult ,imi rapesc mult timp.Am si momente cand plang deoarece nu reusesc sa depasesc acesta situatie.Cei din jurul meu ma acuza ca nu am vointa,dar eu consider ca nu am curaj sa scap de anumite frici.Va rog sa ma indrumati ce sa fac ,ca sa scap de aceste obsesii.multumesc.

pare sa fie vorba despre o tulburare obsesiv-compulsiva care poate beneficia de tratament medicamentos (psihiatric) si consiliere/psihoterapie. Succes!
 3
Cel mai bine ar fi sa consultati un psihoterapeut sau un psihiatru. Este important de constatat daca este vorba intr-adevar despre o tulburare obsesiv-compulsiva (caz in care se recomanda tratament medicamentos si terapie) sau doar o trasatura de tipul obsesiv-compulsiv, care poate fi tinuta sub control prin terapie.
 1
Daca aceasta problema a ajuns sa va afecteze calitatea vietii si relatiile cu cei apropiati… e timpul sa interveniti cu ajutorul specialistilor; din pacate, singura e cam greu, dar nu imposibil. ceva medicatie in paralel cu psihoterapie va va ajuta sa depasiti problema, in timp scurt (maxim un an). Pare ca va confruntati cu o afectiune din spectrul anxietatilor, iar anxietatea se trateaza elegant in secolul nostru. Depinde de cata deschidere spre tratament de specialitate aveti; oricum, primul pas l-ati facut deja. Succes!
Nu lasati sa treaca timpul.Trebuie tratata cu seriozitate aceasta tulburare.In primul rand in tulburarea obsesiv compulsiva terapia cognitiv comportamentala e cea mai eficienta.Apoi daca psihologul clinician considera in urma evaluarii ca aveti nevoie si de psihiatru nu ezitati sa apelati.Doar cu ajutor de spevialitate puteti depasi.
 1
Cauta aiutor profesional
Cei din jur de cele mai multe ori nu pot intalege…numai bine
Psihoterapia e solutia. Acestea sunt tulburari de comportament care nu cedeaza cu ajutorul medicamentelor. Este o frica de contaminare, si e bine sa fie abordata ca orice alta frica. Preferabil cu terapii experientiale.
Irina holdevici
Incearca sa te speli normal si chiar daca ai impresia ca-ti sare detergent de vase in gura, incearca sa observi ce se intampla daca te speli normal. Observa ce se intampla in tine.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile