Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Încerc să mă documentez despre avantajele si dezavantajele nașterii naturale versus naștere prin cezariană. Care e cea mai puțin predispozanta de a genera depresii, nemulțumiri ulterioare?

Terapeuti.ro 9:21am Feb 20
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua, de ceva timp încerc să mă documentez despre avantajele si dezavantajele nașterii naturale versus naștere prin cezariană. Vreau sa ma documentez dinainte, pentru viitor, pentru cultura mea generala. Credeam că miopia este o indicație certa pentru cezariana, dar am aflat că nu ar fi, o femeie mioapă poate naște natural. Din punct de vedere medical, am tot dezbătut subiectul si am despicat firul în 4 , inclusiv ipoteza unei nașteri naturale după cezariana si implicațiile aferente. A mai rămas aspectul psihologic pe care nu l-am elucidat, eu fiind preocupată si de partea de vindecare si recuperare de după operație/ naștere naturală. Mă refer la integritatea fizică a corpului femeii după cele două tipuri de naștere și la efectele pe termen lung. Care e cea mai puțin predispozanta de a genera depresii, nemulțumiri ulterioare? Ați avut paciente cu astfel de probleme sau cunoașteți cazuri? Au ceva regrete? Consideră că ar fi fost mai bine să
aleagă o procedură și nu cealaltă? ( Pe grupurile de mămici de facebook am impresia ca feedbackul de după naștere e un pic subiectiv si nu se spune chiar tot, e normal sa primeze cuvintele de încurajare într-un fel). Contează să îți faci un plan de naștere bine pus la punct, adică să-ți alegi cu atenție spitalul, chiar să te interesezi de echipa de asistente si infirmiere, că și cum te tratează ele conteaza? Aștept cu interes răspunsuri


Tiberiu Seeberger 9:30am Feb 20
Bună ziua. Este un lucru nemaipomenit să vă documentați și că vă arătați atât de interesată până și de micile detalii pe care toată lumea nu le bagă în seamă. Depresia are foarte multe cauze determinante, dar nu are nici o legătură cu tipul nașterii. Depresia este o stare pe care o trăiți ca urmare a nașterii deoarece asociați situația nou născutului cu o altă situație din trecutul dumneavoastră, o situație conflictuală ce a rămas nerezolvată. Ce pot să vă spun cu certitudine este faptul că dacă vă veți autoconvinge că veți fi depresivă după naștere, așa va fi, dar adevărul este că sunt puține femei în astfel de cazuri.
Cu stimă, psih. Tiberiu Seeberger

Anca Gnf 9:31am Feb 20
Cred ca cel mai bine ar fi sa discutati cu medicul care urmareste sarcina.. De acolo ar trebui sa va luati informatiile. De asemenea, va recomand cursurile gratuite de la Centrul 9 luni. Succes!

Cris Tina 9:31am Feb 20
La urma urmei , suntem niste mamifere , mai evoluate , dar tot mamifere ramanem , cel putin din punct de vedere biologic ;) . In natura, mamiferele nasc pe cale naturala . Cred ca natura stie ea ce face si nu ar fii cazul sa ne facem atatea probleme si sa complicam atat de mult un proces natural , prin gandurile noastre . Curaj si nastere usoara .

Doina Zamfirescu 9:35am Feb 20
Alegeti cu grija spitalul, medicul cu care va puteti consulta in priviinta modul in care veti naste. In ceea ce priveste aspectul psihologic nu cred ca va poate spune ce sa alegeti. Fiecare persoana reactioneaza diferit. Important este sa alegeti varianta care simtiti dvs. ca este potrivita dupa ce veti primi toate informatiile necesare.

Irina Cohal 11:17am Feb 20
Puteți face un curs de pregătire prenatala, unde va veți lămuri asupra tuturor problemelor ridicate. Dacă îmi Spuneti de unde sunteți, pot sa va ajut cu informații despre cursuri.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita