consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Iubitul meu imi spune ca in casa lui a murit o fetita, crucea ei fiind chiar in pivnita. Nu mai poate dormi noptile, ii este frica, a inregistrat si niste sunete ciudate, ca un fel de strigate, a spus ca a simtit cum cineva ii pune mana pe piept. I-am spus sa cheme un preot sau sa mearga la psiholog, dar nu vrea.

Terapeuti.ro 6:49am Mar 31
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna,am niste probleme cu iubitul meu are niste probleme foarte ciudate, eu inca nu locuiesc cu el, dar tot timpul imi spune ca, casa lui are ceva, in casa lui a murit mai demult o fetita, din spusele lui crucea e chiar in pivnita, casa lui e mare avand 2 etaje, nu mai poate dormi noptile, ii este frica, stau cu el noptile si vorbesc cu el la telefon, a inregistrat si niste sunete ciudate, ca un fel de strigate, si presupune ca vede tot felul de chestii paranormale, mi-a povestit odata ca, cand a incercat sa adoarma, 5 minute a apucat deoarece a spus ca a simtit cum cineva ii pune mana pe piept,e intradevar ingrozit, o noapte i-am promis ca stau la telefon iar el sa incerce sa adoarma, a fost ok, se vedea ca nu a mai dormit demult, dar el mai presupune si ca a vazut fantoma, o fetita cu o rochita alba patata de sange dar doar pentru 1 secundă deoarece a spus ca a disparut, i-am spus sa cheme un preot, sau sa mearga la psiholog dar nu vrea, nu stiu ce sa fac, imi fac griji pentru el, puteti sa imi dati niste sfaturi ceva…va rog frumos !


Psiholog Cristina Cristea 7:22am Mar 31
Este posibil sa-si induca singur aceste ganduri, trairi, tocmai stiind ca in acea casa a murit o fetita. Nu am inteles ce cauta crucea in pivnita, insa. Este de aflat daca doar noptile are acele fantasme, vedenii, ziua nu le are? Apoi, multa lume crede in fantome. Solutia ar fi ca prietenul tau sa se mute in alta casa. Ar mai putea ruga pe cineva sa stea cu el o perioada, noaptea, pentru a vedea daca si acea persoana trece prin ce trece el. El trebuie sa decida ce vrea sa faca mai departe.

Psihologul Va Raspunde 8:10am Mar 31
O sedinta de hipnoza ar descoperi cauzele problemei. Care sunt ale lui, probabil fara vreo legatura cu casa. Iar el va lua decizia care i se potriveste.

Oana Bodor 11:09am Mar 31
In credintele populare, pentru astfel de fenomene, se apeleaza la curatenie generala, renovare si… biserica: ritualuri de curatare a casei (sfestanie) etc… Daca face ce crede el ca ar trebui facut cu privire la casa, si aceste simptome continua, daca se agraveaza si vede astfel de imagini sau aude sunete ciudate si ziua sau si in alte locuri, luati in considerare si vizita la un medic psihiatru.Sau…. in ordine inversa (mai intai la psihiatru si apoi decide ce vrea sa faca in legatura cu casa -daca mai e cazul)

Adelina Adalina Ioana 11:37am Mar 31
Or fi stafii la el in casa sau nu e o intrebare la care putem sa ne dam cu parerea pana maine. Dar omul inca nu stie tot iar fizica si matematica nu au explicat toate fenomenele deci nu zic nu. Sunt tot felul de emisiuni cu povesti ca aceasta in care cei intervievati nu sunt pacienti de psihiatrie, deci poate chiar apar si se misca lucruri prin casa. Ce se poate face? In primul rand un consult cu un psiholog clinician. In al doilea rand verificate spusele lui. A mai auzit si altcineva care NU locuia acolo cat a venit in vizita zgomote sau aparitii pe care NU le vedea in alta parte? Realitatea este definita prin ceea ce VEDEM TOTI la fel. Daca si altii mai vad si aud inseamna ca din pacate e locul unde e casa ciudat . SI trei, chemati un preot sa sfinteasca locul. Deci 1) mers la un clinician. 2) verificat daca si altii au mai vazut si auzit diferite lucruri acolo si 3) sa vina popa acasa sa faca o sfintire. Daca e o problema cu adevarat patologica va fi nevoie dupa mersul la psihologul clinician de mers la un psihiatru.

Lia Oltean 6:35am Apr 1
Îți înțeleg îngrijorarea și e de apreciat ca încerci sa găsești o soluție. În opinia mea, ar fi util sa schimbe mediul și sa apeleze la un specialist.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19366 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier