Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fiul meu de 10 ani a primit cadou de revelion, de la fratele lui mai mare, de 24 de ani, un telefon mobil, pentru a ține legătura cu el atunci când pleacă undeva. Însă micuțul nu îl mai lasă aproape deloc. Orice sarcină ar primi, n-o poate duce până la capăt, îl distrage telefonul. I l-am sustras de câteva ori, dar i-am provocat isteria…

Terapeuti.ro 8:05am Apr 27
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua si Hristos a înviat!

Vă rog să mă consiliați în privința unei probleme în relația cu fiul meu Matei, de 10 ani, elev în clasa IV.

De Revelion fratele lui mai mare, de 24 de ani, i-a dăruit un telefon mobil cu intenția de a ține legătura cu el atunci când pleacă undeva (nu și la școală, locuim în sat și școala e aproape de casă). Însă micuțul îl folosește doar pe post de jucărie și s-a atașat atât de mult de el, încât nu-l lasă aproape deloc. Orice sarcină ar primi, n-o poate duce până la capăt – îl distrage telefonul… Am încercat diverse metode de a-l determina să reducă timpul de joc, chiar să renunțe la jocuri.. I-am explicat de multe ori daunele directe și indirecte pe care i le provoacă, dar în zadar… Chiar i l-am sustras de câteva ori, dar i-am provocat isteria… Acest fenomen a devenit extrem de îngrijorător pentru toți membrii familiei noastre. Vă rog să ne sfătuiți cum am putea rezolva această problemă. Vă mulțumesc anticipat.


Tiberiu Seeberger 8:37am Apr 27
Bună ziua. Înainte de acest lucru cum era? Chiar nu era deloc distras?
Cu stimă, Psih. Tiberiu Seeberger

Marilena Popa 9:38am Apr 27
Este datoria dumneavoastra ca parinti sa puneti limite copilului. Limita poate sa fie ceva de genul un anumit numar de ore pe zi, dupa ce isi îndeplinește sarcinile pe care le are acasa si la școală. Nu e cazul sa il "sustrageti", fiti ferma si explicati i cu calm care sunt regulile, si, cel mai important, tineti va de ele! Daca va sti ca exista o sansa cat de mica sa cedati va face tot posibilul sa va determine. Cat despre "isterie", nu va lasati impresionati de ea, pe de o parte, pe de alta parte e normal sa se revolte daca considera ca i s a făcut o nedreptate. Apelati la un terapeut sa va indrume, sunt sigura ca acesta situatie vine pe un fond mai vechi. Daca locuiti intr o zona mai izolata, puteti incerca terpie online, eu insumi o practic si este eficienta.

Psiholog Monica Enescu 10:12am Apr 27
Bună ziua! Care este relația dintre băiat și ceilalți membrii ai familiei? Va recomand sa discutați cu el și despre alte subiecte în afară de utilizarea telefonului și dacă există posibilitatea sa apelați la terapie pentru copil și familie.

Elena Savu 10:19am Apr 27
Ce alte preocupari ii imbogatesc viata. Are prieteni? Face in sport. Are responsabilitati? Contribuie la activitatea familiei? E incurajat sa descopere noi domenii de activitate din care sa aleaga ce i se potriveste mail bine?

Terapeuti.ro 9:06am May 3
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS INTREBAREA: "Vă mulțumesc. Mă voi strădui să vă urmez recomandările…"

Daniel Vasile Mois 7:03pm May 3
Problema nu e telefonul, ci suferinta lui interioara, pe care dvs nu vreti sa o intelegeti. Dependenta de telefon e doar simptomuo, cautati cauzele…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita