consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt mamica ingrijorata a unui baietel de 2 ani si 4 luni, care nu vorbeste deloc, nici mama nu imi mai spune, desi o facea pana acum 9 luni. Am avut probleme cu sotul, care acum este plecat la munca, in strainatate, si este foarte posibil ca Luca sa se fi simtit nedorit si neiubit, desi am incercat sa il protejez. Este trist si abatut, inchis in el, si a refuzat sa mai vorbeasca.

Terapeuti.ro 7:12am Feb 24
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua,sunt o mamica ingrijorata a unui baietel de 2 ani si 4 luni care nu vorbeste deloc,nici mama nu imi mai spune desi o facea pana acum 9 luni.Am avut probleme in caznicie cu sotul sieste fosrte poaibil ca Luca sa se fi simtit nedorit si neiubit desi am incercat sa il protejez.Dupa 2 luni am reusit impreuna cu sotul meu sa ne rezovam acele probleme intre noi dar el la scurt timp a plecat in strainatate si este plecat de 9 luni.La scurt timp am inceput sa observ schimbari la Luca,nu raspundea cand il strigam,era trist si abatut,inchis in el si a refuzat sa mai vorbeasca si nici sociabil asa nu mai era.i.am tot vorbit si explicat ca tata il iubeste si ca o sa fim curand impreuna dar nu stiu cat intelege.Uneori am impresia ca ma ignora cu buna stiinta,alteori ca nu intelege ce spun.Totul a decurs foarte bine si normal pana au aparut acele probleme intre mine si sotul meu .Ce pot face in acest caz?imi e teama de autism dar doxtorii de i.am conaultat pana in prezest sustin
ca.lipsa tatalui il afecteaza foarte tare si sufera.mentionez ca executa comenzi doar cand vrea,ignora mult si des inclusiv pe cei din jur desi este atent la ce se intampla in jur si nu prezinta nici un interes in a vorbi.ce ma sfatuiti?


Botezat-Antonescu Radu 7:31am Feb 24
este extrem de probabil ca sufera din cauza lipsrei tatalui si ma gandesc ca nici nu a inteles cearta din trecut; sunt lucruri mult prea abstracte pt el la varsta asta. Vorbiti cu sotul sa se intoarca si sa reconstruiti triunghiul altfel consecintele pot fi foarte serioase. Succes!

Doina Zamfirescu 8:14am Feb 24
Probabil ca problemele de cuplu l-au afectat si inteleg ca dupa ce le-ati rezolvat, tatal a plecat in strainatate. Copilul a perceput probabil ca si-a pierdut tatal si de aceea s-a inchis in el. Apelati la un terapeut cu car sa discutati situatia si vorbiti si cu sotul, poate gasiti o solutie pe termen scurt pentru a-l ajuta pe copil sa inteleaga ca tatal este in continuare alaturi de el.

Agnes Remalia D 6:47am Feb 25
Eu va propun sa faceti o evaluare psihologica pentru Luca. Apoi va vedeti dvoastra cu psihologul si discutati situatia lui si ar trebui sa va propuna un plan. Se poate interveni, crea ipoteze si dezvolta un plan pentru binele lui Luca.

Pascu Viorica 10:25am Feb 25
sustin recomandarea de mai sus; consider necesara o evaluare psihiatrica/ psihologica, pentru a avea un diagnostic clar, sau o explicatie clara pentru simptomele copilului; nu doar o "opinie". Daca este o problema din spectrul "problemelor de dezvoltare.." si nu se intervine la timp, nu va fi bine . Orice problema ar fi, cu cat intarziati sa o abordati corect cu atat afectiunea va persista. Numai bine!

Paula Ţintă 7:57pm Feb 25
Mergeti cu cel mic la un terapeut. Ar trebui sa faceti terapie de grup( familie). Succes.

Gina Neacsu 9:20pm Feb 27
Copilul avea un an și 4- 5 luni când ați avut neînțelegeri ce s-au finalizat prin plecarea soțului. El era atât de mic încât nu înțelegea ce se întâmpla și pare ca odată cu mersul in picioare și primele cuvinte tatăl a plecat. Cum se descurca cu olița? Va recomand ca și cei de mai sus sa mergeți cu copilul intr-o terapie! Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile