consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o fata de 15 ani care s-a nascut cu probleme de vedere (la scoala nu vede la tabla, de exemplu). Are rezultate foarte bune la scoala si este apreciata de catre profesori si colegi, dar nevazand bine nu a putut lega prietenii cu colegii. Nu se simte ca toti ceilalti, nu este invitata la aniversari si are momente cand este descurajata si plange…

Terapeuti RO 9:33am Feb 16
Mesaj:
Buna ziua,as avea nevoie de un sfat va rog mult.
Am o fata de 15 ani care s-a nascut cu probleme de vedere ,nu vede la distanta ,vede doar de aproape si pe masura ce merge desluseste persoanele si lucrurile care o inconjoara.
De mica a fost un copil foarte inteligent si vioi ,comunicativ.Acum este o adolescenta foarte matura,are rezultate f bune la scoala este apreciata de catre profesori si colegi pt aceste lucruri.Problema este ca nevazand bine este limitata in a interactiona cu colegii(nu vede reactia fetei,nu vede anumite glume intre copii) si nu a putut lega prietenii cu colegele,au o relatie doar de colegialitate.Nu se simte ca toti ceilalti si nu ia parte la glume adolescentine specifice varstei,nu este invitata la aniversari…se simte exclusa. In acelasi timp este si foarte critica in ceea ce priveste comportamentul anumitor colegi si al anumitor tineri din ziua de azi care sunt iresponsabili,nu isi asuma anumite fapte,nu sunt destul de seriosi in ceea ce priveste invatatura sau relatiile cu oamenii,….in concluzie
este f matura si logica in gandire,gandeste ca un adult si are niste principii sanatoase. Are incredere in ea si stie ca este o fata frumusica insa este singura,nu are o prietena si are momente cand este descurajata si plange,pentru ea fiecare zi este o lupta pentru ca trebuie sa faca fata orelor de scoala (unde nu vede la tabla…..) si acelasi timp nu vrea ca copiii sa stie cu adevarat ca pt ea este greu,vrea sa para ca ceilalti copii,sa nu inspire mila.
Am nevoie de sfaturi de la dumneavoastra cum as putea sa o ajut,ce ar trebui sa-i spun ca sa o incurajez sa fie mai curajoasa in preajma colegilor,mai exploziva-ca atunci cand era mica, mai putin critica cu ea insasi si cu ceilati,sa se accepte pe ea si sa se deschida in fata colegilor.Ce sa ii spun ca sa nu mai sufere,sa fie un om fericit.
Va multumesc din suflet

Carmen Ontanu 10:17am Feb 16
Are nevoie de ajutor specializat, pe langa sprijinul dumneavoastra. Incercati psihoterapie. Bafta!

Botezat-Antonescu Radu Andrei 10:29am Feb 16
ideal ar fi sa o incurajati sa discute despre solutii mai bune la obstacolele intalnite de ea impreuna cu un psiholog, si spun asta pt ca este un profesionist in postura obiectiva. Prima optiune ar fi psihologul scolar; daca preferati, puteti cauta unul si in particular. Succes!

Doctorul Terapii Complementare 5:48pm Feb 16
Daca nu vede la tabla, duceți-o la un specialist oftalmolog la consultatie. Daca nu vrea sa stie ceilalti copii, nu e nici o problema, exista lentile de contact si nu e nevoie de ochelari. Insa numai medicul specialist oftalmolog îi poate prescrie reteta. Succes!

Daniela-Monica Guzu 4:53pm Feb 17
Aveti un adult in corp de copil care cauta sa se integreze in lumea copiilor avand asteptarile specifiice adultilor. Cum suna? =)))) Este important sa faca diferenta intre lumea adultilor si cea a puberilor, cum este ea si in acelasi timp sa isi traiasca perioada specifica evolutie ei de viata. Va recomand sa vizitati un specialist, o sa o ajute foarte mult. MULT SUCCES!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed