consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fetița mea de 6 ani nu mai vrea la grădiniță, pentru că îi spun toți copiii că este o fetiță rea. Are dificultăți cu cititul, nu lucrează la lecții. Îi place doar să picteze, să danseze, să cânte, sport.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Avem o fetiță de 6 ani. De ceva timp încoace, mai exact- de la începutul anului școlar, spune că nu mai vrea la grădiniță, că îi spun toți copiii că este o fetiță rea. Are dificultăți cu cititul, educatoarea ne-a atenționat că fetița noastră nu vrea și nu lucrează la lecții. Nu răspunde la întrebări, etc. Îi place doar să picteze, să danseze, să cânte, sport. Când venim seara, e tare încântată să ne vadă, zâmbește, are multe prietene, dar dimineața tot spune că nimeni nu vrea să se joace cu ea, că e rea. Recent a plecat la dulăpior și a început să-și pună haina groasă, educatoarea a prins-o practic, plecând. A spus că se duce acasă și nu vrea să mai trăiască!!! pentru că nimeni nu se mai joacă cu ea. Educatoarea ne tot atenționează că ea nu poate fi cu ochii sumultan pe toți copiii. Ce am putea face?

In primul rand eu asi schimba clasa in care este copilul,apoi l-asi ajuta dandu-i incredere in el,laudandu-i lucrurile realizate de el.De la stransul jucariilor,la desenele facute sau activitatile care-i plac.Cautai si un psihoterapeut care sa ii scoata din cap ca este o fetita rea!Cu iubire,rabdare si intelegere o ajutati sa se dezvolte normal! Succes va doresc si mult bine!
 7
E de schimbat educatoarea urgent! E datoria ei sa se ocupe de copil. Daca nu o face corespunzator, e lipsit de sens sa chinuiti copilul. Ulterior o va afecta in viata.
 4
Din moment ce copilul a semnalat o probleme consider ca e important sa evaluati copilul. Nu vad cum schimband educatoarea puteti rezolva problema copilului (pare mai degraba solutia strutului, “punem capul in nisip”). E logic ca o educatoare nu poate sa fie cu ochiii doar pe un copil in spwcial cand copilul pregateste cu intentie un moment sa paraseasca clasa. Eu consider ca e important ca ea va spus ce se intampla cu copilul si nu ati avut surpriza asta la scoala (cum cel mai des se intampla). Pot sa fie multe cauze pentru care un copil la 6 ani nu se simte bine. Cautati cauza pentru ca urmeaza scoala si e un sistem unde copilul are nevoie sa fie independent si sa se ocupe de el si lucrurile lui. Am vazut suficienti copii la care educatoarea nu a reactionat in gradinita. Consider ca sunteti norocosi ca ea a spus ce vede. Tot mai multe cadre didactice se tem se mai spuna pentru reactii de genul “educatoarea/profesoara nu e capabila”. Abordati cu intelepciune situatia chiar daca e calea maincomplicata. Evaluati copilul pe o perioada de cateva sedinte (mai multe intalniri cu paihologul dau o viziune mai clara asupra situatiei, sa discute psihologul cu dvoastra, cu toate persoanele implicate in cresterea si educatia ei, inclusiv cu educatoarea, evaluati intreg sistemul si apoi lasati un specialist sa va indrume. “Solutia” simpla e sa schimbati educatoarea….doar ca cel mai probabil lucrurile se vor complica in cateva luni. Fiecare copil are nevoie sa invete sa rezolve probleme. Chiar de educatoarea e “problema” sau mediul scolar e “problema” copilul o sa fie mult mai avantajat sa invete sa se descurcw cu problema asta decat sa gasiti o portita de iesire. In viata o sa se intalneasca cu multe “peobleme” asemanatoare. Succes!
 4
Spuneti ca are probleme cu cititul. Poate e o problema de vedere sau este dislexic. Trebuie clar o evaluare intai. Apoi in ce sens este “rea”? ca nu citeste?
 2
nu mai puneti presiune pe ea,daca e nevoie schimbati gradinita,educatoarea nu trebuie doar sa i supravegheze,trebuiesa lucreze simultan cu toti si individual,cautati una pregatita nu o bona
 3
concluzia este ca educatoarea nu este pregatita ,nu are metode si nu stie cum sa le capteze atentia
 2
Apelati la evaluare logopedica.
 1
Primul pas: alta educatoare, alta grădiniță
Pasul doi: logopedie și psihoterapie
 1
Si copii de unde au invatat sa ii spuna ca e o fetita rea? Din cate stiu eu, cititul nu este in programa de gradinita.
 3


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed