Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatEste vorba despre un copil evaluat cu un test. La 3-4 raspunsuri, in loc de ,,niciodata”, cum a raspuns mama, psihologul a pus “uneori”. Este in regula ca psihologul sa faca acest lucru?

Terapeuti.ro 5:03am Jul 6
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua, ma numesc Claudia si vreau sa pun o intrebare mai putin obisnuita, cred. Nu am o problema anume, ci o nelamurire, cu privire la o evaluare facuta de catre un psiholog. Este vorba despre un copil evaluat cu un test, si la varianta parinte a testului, psihologul cand a scorat testul, i-a spus mamei ca a schimbat unele raspunsuri date de ea. Vreo 3-4 raspunsuri, in loc de ,,niciodata" cum a raspuns mama, psihologul a pus altceva, de exemplu, ,,uneori". E in regula ca psihologul sa faca acest lucru? Se poate modifica un raspuns dat de mama, din moment ce ea a completat testul si stie mai bine, zic eu. Ma gandesc ca rezultatul este diferit daca se modifica raspunsurile. Sper sa-mi raspunda si mie cineva, caci am o nelamurire in acest sens. Am mai intrebat in diferite parti si raspunsurile au fost diferite.Este doar o dilema personala, privind validitatea evaluarii. Multumesc mult.


Maria Pleșca Psiholog 5:15am Jul 6
Personal,daca raspunsul la un item nu coreleaza cu restul testului sau cu impresia pe care eu mi-am facut-o in timpul inrerviului, discut cu clientul despre intrebarea respectiva pentru a ma asigura ca a inteles-o. De comun acord schimbam raspunsul la acel item doar cand exista certitudinea ca la primea citire s-a inteles gresit intelesul intrebarii. Psihologul nu are voie sa schimbe singur raspunsurile.

Botezat-Antonescu Radu 6:34am Jul 6
pot aparea discrepante intre interview si testul aplicat in sine, in sensul ca eu daca efectuez un test (ca beneficiar) inainte stand de vorba despre subiect cu psihologul in cauza, este posibil sa modific inconstient anumite raspunsuri in timpul testarii. Este foarte discutabil avand in vedere ca nu am fost prezenti la acea evaluare. O testare curata presupune ca X vind direct in camera (fara o pregatire prealabila), completeaza sincer testul, examinatorul isi noteaza rezultatul si il aplica grilei acelui test, punct.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19042 raspunsuri primite pentru 4039 intrebari
(in categoria actuala: 2780 raspunsuri primite pentru 585 intrebari)