consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fetita mea de 8 ani a fost molestata de un vecin care i-a pus mana in zona genitala. Fiind un om cu retard, familia m-a rugat sa nu chem politia…

Terapeuti.ro 8:02am Aug 12
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Fetita mea in varsta de 8 ani a suferit un abuz .a fost molestata de un vecin bagata in curtea acestuia cu forta .i.a pus mana in zona genitala si a atins.o deasemenea cu zona lui de a ei totul s.a petrecut fara sa se dezbrace ..intr.un final l.a lovit si a reusit sa scape.fiind un om cu retard familia m.a rugat sa nu chem politia ..Cum procedez cu fata mea .mi.e teama ca va ramane cu trauma cum.sa.i vorbesc ce sa.i spun cum o ajut sa treaca peste .ea nu pare afectata dar eu nu pot dormi noaptea ..


Botezat-Antonescu Radu 8:05am Aug 12
mergeti cu ea la un psihoterapeut specializat pe categoria ei de varsta… este neparat nevoie sa inteleaga ce a patit… mai ales ca din fericire nu a patit fizic nimic, iar persoana in cauza este bolnava (ceea ce ea trebuuie sa inteleaga). Greu de discutat online… consultati un specialist. Succes!

Little Djini 9:21am Aug 12
Cheamă politia. Familia are obligația sa își supravegheze persoanele cu dizabilități. Pentru fetita e bine sa vadă ca dumneavoastră luați atitudine, ca o apărați. Dacă nu faceți nimic în sensul asta va înțelege ca o persoana cu retard poate face orice fără sa sufere consecințele faptelor sale. Concomitent mergeți cu fetita la psihoterapie.

Psiholog Cristina Cristea 10:06am Aug 12
Familia nu vrea sa chemati politia, dar pe fetita dvs cine a aparat-o? Sau pe alte fetite? Copilul va ramane cu impresia ca unii scapa doar pentru ca nu ,,au vrut,,. Ca ea nu a meritat sa fie aparata. Urgent la psihoterapeut. Unul bun, dedicat.

Onutu Mirela 3:00pm Aug 12
Mergeti la un psihoterapeut si reclamati cazul la politie. Acest vecin poate molesta sau chiar viola si alti copii . Daca familia nu poate sa il supravegheze, il poate interna intr-un centru pentru persoane cu dizabilitati psihice.

Ana Maria Gherasim 6:20am Aug 13
Reclamati abuzul la politie si cautati un psihoterapeut specializat in lucrul cu adolescentii. Nu va lasati pacalita de calmul fetitei…

Elena Branici 6:34am Aug 13
Aparati.va fetita, fiind alaturi de ea impotriva celui care i.a facut rau. Acum si peste ani, acest lucru va conta: daca ati luat atitudine impotriva celui care i.a produs suferinta, si daca ati participat la procesul ei de recuperare/vindecare. In plan secund, ii oferiti un model a rolului de mama si ii aratati cum se pot "indrepta" situatiile problemaice/grave in viata. Succes!

Nicu Nicolae 12:37pm Aug 13
Daca este retardat familia este raspunzatoare de ce face el.Cred ca puteti purta o discutie cu ei si daca nu ajungeti la nici o intelegere cu ei apelati la politie.Mie mi se pare foarte grav ce a facut iar daca nu are discernamint intr-o zi va puteti trezi cu el in casa.

Irina Cohal 12:51pm Aug 13
Daca fetita nu intelege ce i s-a intamplat, daca crede ca a fost o agresiune fizica, se poate rezolva daca o duceti la un psihoterapeut. Va fi mai traumatizant pentru ea in cazul in care va trebui sa dea declaratii/ marturii la politie sau intr-un eventual proces. Ea s-a aparat foarte bine, cred ca merita apreciata prezenta ei de spirit.

Ligia Elena Popa 8:17pm Aug 13
Ceeee??? Si n.ati chemat politia?/Dumnezeule!!! Politie si terapeut. Da’ nu va interesează pe voi ca aia nu.si supraveghează copilul. El n.o avea vina, ca.i bolnav. Dar ei au o obligație legala! Iar dvs o datorie morala fata de propriul copil

Agnes Remalia D 7:56pm Aug 14
Recomand o evaluare a fetitei si apoi vedeti ce recomandari primiti. Eu consider ca e bine ca cineva sa lucreze terapeutic cu copilul sau macar sa-l vada din timp in timp pentru a vedea cum merge. Copilul a inteles pericolul si a ripostat bine…dar terapia e binevenita. Copilul trebuie peotejat de aceea persoana! E protejat acum? Sunt alti copii/tineri/familii in pericol?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile