Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Dupa ce a consumat marijuana si s-a lasat brusc de ea, sotul meu a facut o psihoza (halucinatii, idei delirante) si a devenit extrem de anxios si depresiv.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua,
In Aprilie 2017 sotul meu, dupa ce a consumat marijuana si s-a lasat brusc de ea, a facut o psihoza( halucinatii, idei delirante). Dupa cca. o luna de zile a inceput cu tratament. Doamna psihiatru care il monitorizeaza de atunci a spus ca este bipolar insa pe parcurs a spus ca nu poate pune un diagnostic cert, insa dansa crede ca tot ce s-a intamplat a fost din cauza substantelor.
Acum, dupa atatea luni el este din nou ca inainte si este inca pe tratament . Are seara zyprexa2.5, cipralex 1buc, orfiril jumatate de plic.
El acum este cel de dinainte, insa este extrem de anxios si depresiv. L-a speriat foarte mult diagnostitcul. Are cosmaruri in fiecare noapte. Dorme, mananca normal, insa repet, pe timp de zi este extrem de anxios si deprimat, iar noaptea are cosmaruri.
Singurele momente in care zambeste este atunci cand invatam impreunta , cand ma vede pe mine sau pe fetita noastra.
Orice sfat, parere, sunt binevenite!
Multumesc anticipat!

Fiti aproape de el in tot. Incurajati.l sa ia medicatia si evitati sa il lasati sa mai intre in contact cu oamenii care au asemenea vicii. In situatia acctuala e usor de corupt..
 1
Mai cereți o opinie medicală. Stătea de anxietate este întreținută de gânduri negre. Ar fi util să înceapă și o terapie pentru gestionarea acestor gânduri.
 1
Din păcate un diagnostic suna ca o eticheta și este greu de gestionat acest aspect. Dar în primul rand este o persoana care are nevoie de incurajare, susținere atat de la cei din jur dar și de la un psihoterapeut. Un proces terapeutic îl ajuta sa se regăsească, să-și descopere puterile, potențialul, să-și găsească un scop constructiv în viata alături de cei dragi. Sa înțeleg ca problema de sănătate a soțului a avut un impact și asupra relației de cuplu? Puteți să-i fiți alături eventual într-o psihoterapie de cuplu. Ar fi un prim pas util pt amândoi.Curaj și succes!
 1
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS INTREBAREA: “Multumesc pentru raspunsuri!
El in momentul de fata constientizeaza cauza problemelor lui, uraste din suflet substantele si cei ce le vand. Norocul nostru, si mai ales al lui este faptul ca este o persoana foarte inteligenta si ca relatia noastra a fost una construita pe iubire si respect. I-am fost alaturi, ii sunt alaturi si ii voi fi mereu. Nu a afectat relatia noastra de cuplu, ne iubim mult, ne apreciem si mai mult. Avem si o fetita de 2 ani. Singurul lucru rau pentru mine este ca a fost si este o perioada destul de grea din punct de vedere psihic ( el in starea lui, facultate, copil, casa, job, factorii vietii tuturor), iar acum sunt apatica, depresiva uneori. Insa forta si dorinta de a continua nu mi-am pierdut-o. Am speranta incontinuare, chiar mare. El in schimb, nu. Are chiar si ganduri de sinucidere. Imi doresc mult sa-l ajut sa se ajute, daca pot sa ma exprim asa. . Momentan o terapie nu accepta pentru ca e de parere ca nu il poate ajuta cu nimic, deoarece este constient de ce s-a intamplat care sunt cauzele si ca trebuie sa-si revina putin si totul va fi bine.
Am citit enorm de mult despre bipolaritate, schizofrenie. Nu sunt medic, dar sunt de parere ca nu se incadreaza acolo. Este depresiv pe baza unor motive reale si este anxios in urma gandirii excesive asupra acelor motive.”.
 1
Apreciez susținerea, devotamentul și curajul dumneavoastră dar sunt situații în care un ajutor specializat este util. De multe ori când vorbim de o situație sau vorbim de,, cauza”ne referim la factori externi și mai puțin luam în calcul credințele și convingerile noastre pe care le avem , ele rămân neconstiente dar ne influențeaza f mult . De multe ori consideram ca eliminand,,, cauza” externa, lucrurile se așază. Dar tot de atâtea ori ne inselam. Când putem înțelege ce anume din modul nostru de a gândi si de a ne vedea pe noi, pe ceilalți sau viata este distorsionat, greșit, diminuat sau accentuat putem schimba ceva. O terapie înseamnă și autocunoastere, dezvoltare personala. Toate cele bune!
Din pacate afirmatia dvs “este constient de ce s-a intamplat care sunt cauzele si ca trebuie sa-si revina putin si totul va fi bine” pare destul de departe de adevar. Dupa cum spunea si colega Olimpia, in absenta unei interventii psihoterapeutice, e mult mai probabil ca reactia lui la obstacolele actuale sa se repete…si poate chiar sa se amplifice. Va sugerez sa-l incurajati sa incerce cel putin 4-5 sesiuni de psihoterapie, pentru a-si da seama daca il pot ajuta cu ceva pe termen lung.
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita