consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 24 de ani si sufar de depresie si anxietate, mai nou de atacuri de panica si depersonalizare, derealizare si sunt pe tratament medicamentos. Dar problema care imi da viata peste cap este ca nu pot sta mai mult de o luna la un job.

Terapeuti RO 9:28am Dec 30
Mesaj:
Salutare.
As dori cateva sfaturi sau metode de rezolvare a unei probleme destul de iritante.
Am 24 de ani, sufar de depresie si anxietate din 2005, mai nou de atacuri de panica si depersonalizare/derealizare si sunt pe tratament medicamentos. Viata mea nu este foarte activa, de fapt este foarte intoarsa pe des, incepand de la programul de somn, alimentatie etc. pana la timpul liber. In orice caz, printre aceste probleme mai este una care ma framanta si imi cam da viata peste cap…
Nu pot sta mai mult de o luna la un job. Faptul ca trebuie sa merg zilnic sa fac acelasi lucru, in acelasi loc, cu aceeasi oameni, timp de x ore ma face sa demisionez foarte rapid. Nici macar salariul nu ma motiveaza. Pur si simplu, nu rezist, nu am rabdare, ma plictisesc repede sau ma satur repede. Poate parea prostesc, dar este chiar un efort sa stau o luna. Cedez.. simt ca nu ma potrivesc si ca nu pot face fata sau pur si simplu nu mai vreau sa merg.
Nu am avut multe joburi, dar cele pe care le-am avut le-am detestat, cu exceptia a doua dintre ele.
Totusi, as vrea sa pot trece mai usor prin perioada de munca. Am o teama mare sa nu ajung sa traiesc ca sa lucrez, in loc sa lucrez ca sa traiesc. Ma sperie gandul ca nu voi avea timp de nimic.
Ce as putea face? Care credeti ca este problema mea de fapt?Multumesc anticipat.

Razvan-Gabriel Zaharia 10:05am Dec 30
Bună.
Fiecare om are perioade în care face și lucruri care nu îi aduc satisfacția pe care si-o dorește.
Ai putea porni de la ceea ce îți place să faci. Odată ce îți este clar care sunt activitățile de muncă satisfăcătoare, poți face pașii necesari pentru găsirea unui job potrivit.

Mihaela Salahoru 10:28pm Jan 2
Buna! Opinia mea este ca sunt putine persoane care lucreaza intr-un loc unde chiar se simt bine si au parte de un colectiv prietenos. De cele mai multe ori, in societatea actuala, locul de munca solicita individului resurse precum anduranta , capacitatea de a rezolva conflicte cu ceilalti , de a tolera si de a te acomoda cu un anumit climat. Chiar si atunci cand lucrezi pe cont propriu trebuie sa faci fata diverselor provocari relationale. Asadar, multe resurse psihice. In momentul in care o persoana dispune mai putin de aceste resurse pentru a face fata vietii sociale si profesionale, intrucat a trecut sau trece printr-o serie de tulburari afective ( conflicte interne, ruminatii legate de propria persoana, stari afective negative etc) care necesita tratament medicamentos, atunci toleranta la aceste tensiuni si frustrari zilnice, specifice climatului nostru de munca, scade si mai mult sau pur si simplu nu se mai face fata. De aceea, consider ca trebuie sa intri intr-un proces terapeutic unde sa poti discuta despre lumea ta interna, despre conflictele personale, pentru ca apoi , pe parcurs sa poti ajunge la un echilibru psihic mai bun pentru a face fata unui climat de munca. De asemenea, vei putea astfel, sa te cunosti mai bine, sa intelegi ce fel de alegeri profesionale te-ar putea ajuta sa iti castigi existenta in functie de temperamentul, personalitatea ta, abilitatile si preferintele tale. A trai inseamna si a munci, a deveni responsabil de existenta ta, si implicit inseamna maturizare. Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile