consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Lucrez ca programator, iar ultima luna la lucru a fost o perioada hiper stresanta. Cum le pot explica parintilor (foarte posesivi, religiosi spre fanatici) ca in acest weekend al Pastelui prefer sa stau acasa si sa ma odihnesc, decat sa petrec timpul in biserica sau la discutii in discrepanta cu familia?

Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:
Lucrez ca si programator. Ultima luna la lucru a fost o perioada hiper stresanta. Release-uri peste release-uri, toate trebuiau rezolvate de urgenta, ceea ce a facut ca programul zilnic de lucru sa se prelungeasca de la 8 ore, la 9-13 ore. Cum le pot explica parintilor (foarte posesivi, religiosi spre fanatici) ca in acest weekend de 3 zile (corespondend al Pastelui) prefer sa stau acasa sa ma odihnesc, decat sa petrec cate 7 ore pe drum pana acasa (si inapoi), sa cheltui aproape 2 milioane pe drum, iar in timpul cat sunt acasa, jumatate sa fie petrecut in biserica, iar cealalta jumatate in discutii in discrepanta cu familia?

Botezat-Antonescu Radu Andrei

ai putea sa le amintesti diverse pasaje din Biblie care vorbesc despre dragostea parinteasca, acceptare, etc… Nu o spun sarcastic/ironic/etc. Este dreptul lor sa creada in cine sau ce vor, insa exista si respectul mutual in familie. Succes! si sper sa iti fie inca de folos acest mesaj!
 1

Alin Samson

Cea mai importanta persoana din viata ta trebuie sa fii chiar tu.Acestea fiind spuse ,da-ti si ia-ti timpul necesar pentru a avea grija de tine ,indiferent ce parintii si restul societatii crede despre prioritatile tale.Cred ca e foarte important sa incerci sa iti pastrezi linistea interioara .
 2

Elena Savu

Pentru unii parinti copiii raman copii toata viata.Lucrul acesta nu il poti schimba.Poti sa schimbi(daca e cazul) modul cum percepi tu relatia cu ei.Adultul se distanteaza de familia de origine, uneori mai usor alteori mai greu, pentru a se cunoaste pe sine si a putea sa isi formeze o noua familie.
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile