consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Copilul meu refuza sa manance la gradinita. Nu este o problema legata de mancare. Daca iau mancarea la pachet, o mananca acasa, stiind ca este de la gradinita.

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! Am un copil in varsta de 4 ani care refuza sa manance la gradinita. S-au incercat toate metodele posibile, insa nu vrea sub nicio forma. Nu este o problema legata de mancare. Daca iau mancarea la pachest, o mananca acasa, stiind ca este de la gradinita.
Problema persista de aproximativ 1 an.
A fost la mai multe gradinite. Este foarte probabil ca la prima, să fii fost certat, mustrat sau pedepsit la masa. Este un copil rusinos si cred ca este vorba despre un blocaj emotional.
Astept sfaturi.
Multumesc!

Marilena Popa

Marilena Popa Primul lucru care imi vine in minte este sa fie dus la grădiniță sa mananace intr-o camera separata de ceilalti copii. Asta este posibil sa rezolve numai simptomul, nu si cauza. Pentru a rezolva cauza acestei probleme va sfatuiesc sa va adresati unui psihoterapeut de copii cu experienta.
Alexandra Ghiran
Alexandra Ghiran Mi-a atras atenția mențiunea că “a fost la mai multe grădinițe”…nu sunt menționate motivele schimbarilor..dar mă gândesc cum au nevoie copiii de stabilitate, consecventa..de oportunitatea de a-și dezvolta toleranta la frustrare, versus atitudinea “daca nu îmi place ceva, plec imediat”..nici o grădiniță nu cred că poate fi “perfecta”, libera de “frustrări” la fel cum orice sistem/colectivitate de oameni generează unele frustrări adultului, care are nevoie de capacitatea de a tolera in anumite limite o cantitate rezonabilă de “frustrări”

Poate refuzul hranei sa exprime dorintele copilului..de a nu merge la grădiniță, de a rămâne acasă etc. Hrana exprima cumva simbolic legătură primara, simbiotică, infantila cu mama, ceva ce se întâmplă doar in prezența mamei..In acest context online putem face doar speculații

Mă mai întreb de ce este o problema faptul că nu mănâncă la gradinita, imaginandu-mi părinții care resimt aceasta tensiune/presiune pe care o transmit mai departe copilului, un cerc vicios.
Nu știu daca un copil de 4 ani ar avea de suferit fizic daca nu mănâncă la gradinita..

Carmen Sorici
Carmen Sorici Cauzele pot fi diverse, mai multe detalii ar fi fost de folos, daca mananca acasa cu familia, daca i se ofera mancarea, daca i se spun povesti cand manca, daca este laudat, copiii de obicei au un beneficiu in urma coportamentului lor, pentru a afla ce se intampla incercati un joc de rol acasa in care dumneavostra sunteti in locul educatoarei la gradinita si o papusa este in locul lui, el fiind cel care indruma jucaria si vedeti ce zice, repetati actiunea asa cum ar trebui sa se intample. Puteti sa-l intrebati de ce s-ar teme jucaria sa manance. Timiditatea poate fi naturala, dar care de obicei nu se manifesta in familie ea mai poate fi datorata unei persoane mai autoritare din preajma lui, se poate sa fi asistat la discutii in familie. Puteti apela si la Procedeul SleepTalk, care este mai eficient daca luati legatura cu un consilier care sa va explice cum sa procedati.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile