Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatDe cateva zile comportamentul copilului nostru, un baiat de un an si 10 luni, s-a schimbat radical. Seara are episoade de plans foarte puternic, greu de consolat, fara a gasi un motiv.

Terapeuti RO 9:08am Dec 23
Mesaj:
Buna ziua, de cateva zile comportamentul copilului nostru, un baiat de un an si 10 luni s-a schimbat radical.
In timpul zilei totul pare relativ normal (sunt momente in care este mai “marait”, insa nimic special) dar seara are episoade de plans foarte puternic, greu de consolat, fara a gasi un motiv (intensitatea acestor episoade ne-a facut sa sunam de 3 ori la urgente).
De obicei puteam comunica cu el iar daca avea un discomfort ne indica sau ne spunea ce il supara (in special dintii), odata cu noile episoade nu aflam mai nimic de la el.
Pana acum cateva zile avea un program previzibil ziua iar seara faceam baie apoi bea lapte si il puneam la somn in jur de ora 21:30 – 22:00 (adormea greu, vroia sa se joace si era foarte activ), se trezea de cel mult o data pe noapte si dimineata se trezea intre 7 si 8. Acum cere sa doarma de la ora 20:00 sau chiar mai repede iar de baie nici nu poate sa fie vorba in conditiile in care somnul din timpul zilei este acelasi (aprox 3 ore in fiecare zi).
Au mai aparut cateva comportamente ciudate, de expemplu in doua seri a refuzat laptele, ceea ce nu credeam ca se va intampla. Iar in ultimele doua seri a fost speriat de lumini, a cerut sa le stingem pe toate.
Pentru a elimina o problema fizica, am fost la un consult pedriatic, iar rezultatul a fost ca nu exista nici un semn care sa indice o afectiune fizica.
Am dori sa stim daca aceste schimbari de comportament sunt normale pentru varsta lui, avand in vedere ca suntem in plina perioada de eruptie dentara si ce am putea face noi pentru a corecta si a diminua acest stres.
Seara aceasta a inceput cu un alt episod de plans puternic dupa ce ne-am intors de la plimbarea de dupa-amiaza (asa se declansau crizele de plans in fiecare zi, la intrarea in casa), insa s-a linistit “ca prin minune”, am citit impreuna, ne-am jucat, a fost foarte vesel si chiar s-a jucat cu toate becurile din casa.
Poate ca ce-a fost mai greu a trecut, am dori insa parerea dvs. pentru a sti cum sa reactionam adecvat daca se mai intampla.
Va multumim
Cristina

Roxana Maria 2:51pm Dec 23
Cred ca este vorba de perioada de eruptie dentara, asa cum si dvs. sunteti constienta. E sensibil , irascibil , il doare, mititelul de el..sa-l intelegem. Cred ca dvs. trebuie sa aveti grija, sa aveti mai multa rabdare , intelegere , sa-i aratati ca sunteti acolo, pt el , sa se simta in siguranta. Vor trece si zilele astea..creste baietelul… Existau la farmacie niste cerculete cu gel ,care se tineau la frigider, calmau gingiile. Nu mai stiu. Dar, aveti rabdare, nici lui nu-i place ..
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4122 intrebari
Vezi toate intrebarile


implant dentar fast and fixed