Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm 16 ani si am trecut prin foarte multe… Fac parte din LGBTQ+, sunt trans si stiu ca mama e homofoba si/sau transfoba. Am avut tentativa de sinucidere de 3 ori… Prima data a fost in 2014 cand mama a plecat in strainatate.

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Am 16 ani si am trecut prin foarte multe… Simt nevoia de a comunica cu persoane care ma vor ajuta sa nu ajung la sinucidere. De mic copil tata avea un comportament nu prea bun fata de mama…Des se certau si eu cu sora priveam toate astea. Niciodata nu am avut o relatie buna cu mama. Cand aveam 13 ani parintii sau divortat si noi am ramas cu tata. In 2016 eu am venit la mama in Irlanda. Credeam ca ne vom intelege, dar probabil nu am avut dreptate. Ne certam in fiecare zi. Ma simt foarte depresiv din cauza relatiilor cu ea. Si pe langa toate astea..fac parte din LGBTQ+ sunt trans si stiu ca mama e homophobic si/sau transphobic. Nu stiu cum sa ii zic de acest lucru. Am iesit ca trans catre “step father” si el a acceptat dar a zis ca e sigur ca mama nu va accepta. Nu stiu ce sa fac acum…Multi zic sa astept pana ma voi putea intretine de sine statator si atunci voi putea sa ii zic fara nici o problema… dar totusi vreau sa nu ma cert cu mama dar sa ajungem la un compromis sau ceva…. Am foarte multe persoane care ma sustin, dar foarte tare imi pasa de mama. Am avut tentativa de sinucidere de 3 ori… Prima data a fost in 2014 cand mama a plecat….A doua in 2015 si a treia in 2016….Simt ca degraba ar putea fi urmatoarea daca nu voi schimba ceva….

Ajutati-ma va rog mult.

Alex.

De când ești trans?
Imi pare rau pentru suferinta ta. Probabil ca totul ar fi mai usor, daca mama te-ar imbratisa si ti-ar spune ca te iubeste indiferent de sexul tau si orientarea ta sexuala. Probabil ca mama ta nu stie sa isi exprime in mod adecvat iubirea ei pentru tine. Te-ar ajuta sa incepi o psihoterapie pt tentativele de suicid. Iti doresc numai bine!
 3
Inclusiv poza ta de profil sugereaza o atitudine de incognito. Indeparteaza “mastile” si prezinta-te lumii asa cum esti. Nu te vor placea toti dar asta ni se intampla tuturor nu doar unui trans. Sparge gheata tu insuti din interior spre exterior. Te imbratisez cu drag si incurajari.
 1
Povestea ta mi-a adus aminte de un tanar pe care am avut ocazia sa-l ascult si de asemenea sa vad filmul regizat de el si inspirat din viata lui, tanarul se numeste Patrick Braila, un tanar trans care este si fondatorul unei asociatii, TRANSform. El a realizat un film de scurt metraj care are ca subiect nu doar transformarea lui dar si relatia dificila cu o mama care nu dorea sa inteleaga ce se petrece cu copilul ei. Povestea lui este cu final fericit, dupa ani de depresie a inceput tratamentul hormonal, si-a asumat noua identitate, a infiintat o asociatie, a facut un film, ajuta alti tineri trans din Romania si intr-un final a fost acceptat si de parintii lui. Dar mai intai a fost necesar ca el insusi sa se accepte, si cred ca asta este etapa prin care treci si tu acum. Iti las mai jos linkuri catre cateva interviuri ale lui Patrick si cred ca il poti contacta si tu, pentru ca sigur te va ajuta cu un sfat si cu o vorba buna. Nu esti singur!
 4
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18963 raspunsuri primite pentru 4016 intrebari
(in categoria actuala: 2286 raspunsuri primite pentru 544 intrebari)