Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am tulburare de stres posttraumatic de la multiple experiente abuzive din copilarie. Am raspuns prin inghet, nu am avut posibilitatea nici sa lupt si nici sa fug. Deci cumva e vorba de sistemul nervos parasimpatetic. Am inteles ca singura sansa de vindecare pentru mine e sa invat sa devin mai alert, sa incerc sa nu mai disociez.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online

22 ani, barbat
Transport cisterne combustibili
Necasatorit, fara familie
Diagnosticat prin 2017 cu tulburare de stres posttraumatic de la multiple experiente abuzive din copilarie.
Sunt interesat sa aud o parere competenta a unor persoane care au studiat tehnici de ameliorare/vindecare a ptsd ului. Eu am raspuns prin inghet, nu am avut posibilitatea nici sa lupt si nici sa fug. Deci cumva e vorba de sistemul nervos parasimpatetic.Am inteles ca singura sansa de vindecare pentru mine e sa invat sa devin mai alert/sa incerc sa nu mai disociez. Ce parere aveti despre problema mea, multumesc!

Tiberiu Seeberger
  • Tiberiu Seeberger Bună ziua . Soluția vindecării acestor probleme și a multor tipuri de alte probleme de ordin psihologic este psihoterapia. Eu personal recomand terapia psihanalitică. O zi bună
Botezat-Antonescu Radu
Tiberiu Seeberger
  • Tiberiu Seeberger Botezat-Antonescu Radu Spune că, în funcție de situație, are diferite componente : de la manifestări nevrotice, atac de panică, fobii, tulburări obsesionale la ideatii suicidare sau la episoade psihotice. Omul este exact ca o sticlă, are anumite puncte vulnerabile și odată ce a căzut paharul pe acele puncte, au început simptomele. Rolul psihanalistului este de a lega bucatelele de sticlă și de a descoperi de unde provine fiecare
  •  
Marilena Popa
  • Marilena Popa Ceea ce inteleg eu de la dumneavoastră este ca aveti manifestari psihosomatice. Aceste manifestari apar atunci cand experienta nu este integrata si elaborata la nivelul aparatului psihic. Nu stiu exact la ce va referiti cand spuneti ca ar trebui sa incercati sa nu disociati, insa clivajul sau disocierea se intampla atunci cand mintea se simta amenințata de o anumita experienta sau ce ar putea sa decurga din astea. PTSD este o eticheta care se poate pune pe o multime de suferințe individuale, insa nu spune mai nimic despre suferinta personală a pacientului. Traumele severe si repetate din copilarie au efecte profunde asupra personalitatii, felului in care persoana percepe si intelege lumea si existenta. Nu cred ca exista scurtaturi sau “exercitii” care sa vindece asemenea situatii, pot eventual sa aduca o ameliorare pe termen scurt. Recomandarea mea ar fi psihoterapie psihodinamica de lunga durata. Numai bine!
  •  
Georgiana Cristina Grigore
  • Georgiana Cristina Grigore Eu v-as recomanda sa lucrati pe partea somatica. De cativa ani avem si noi terapeuti care sunt formati in aceasta metoda.
Atelier pentru ochii minții de Cristina Cojocaru
  • Atelier pentru ochii minții de Cristina Cojocaru Trauma este mai des întâlnită în societate decât ne așteptăm la prima vedere. Practic, toți avem traume mai mici sau mai mari. Cu un psihoterapeut care vă inspiră încredere și siguranță puteți să vă construiți altă viață. Liniștit altă viață.
Cristina Lamiser Alim
  • Cristina Lamiser Alim PTSD-ul este o adevarata suferinta care se trateaza cu succes, pe langa alte terapii sau in completarea acestora si cu hipnoterapie ericksoniana, eventual cu regresia la momentul traumei si punerea pacientului in stare de securitate. Exercitiile de relaxare va vor ajuta foarte mult.  Disocierea este un mécanism de auto-aparare, astfel apare amintirea dar nu durerea. Intr-un exercitiu de hipnoza, veti putea retrai momentul traumei la inceput disociat, apoi il veti asocia, acceptandu-l. Zona de securitate din timpul exercitiului va vor ajuta sa treceti cu bine peste intelegerea si acceptarea momentelor ce au declansat suferinta traumatica.
Numai bine si ganduri bune!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita