consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Am trecut prin experienta unei tentative de viol la varsta de 10 ani, din partea unchiului. Relatiile cu parintii mei nu au fost niciodata apropiate ca sa pot vorbi cu ei, asa ca m-am inchis in mine si mi-am format propia lume.

Mesaj anonim de pe “Intreaba terapeutul online”:

 www.facebook.com/groups/intreabaterapeutul:

Buna! Sunt o fata de 20 de ani care a trecut prin experienta unei tentative de viol la varsta de 10 ani, din partea unchiului. Relatiile cu parintii mei nu au fost niciodata apropiate ca sa pot vorbi cu ei, asa ca dupa acea tentativa de viol, pe care au ignorat-o toti, eu m-am inchis in mine si mi-am format propia “lume”, dar de fapt e ca un fel de poveste care ma are si ca personaj si ca autor. Ma intreb daca acesta a fost un mecanism pe adaptare in urma traumei sau am dezvoltat eu vreo patologie? Sunt ok cu lumea reala, doar ca de exemplu atunci cand nu am ce face, sau trec printr-o perioada mai grea si sunt sigura, chiar si atunci cand fac ordine, pot sa ma retrag intr-un fel in lumea mea imaginara in timp ce sunt constienta de ce se intampla in realitate.

Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu imi pare rau pt suferinta pe care o porti si te-as incuraja sa faci ceva in acest sens, sa nu o lasi pur si simplu acolo, nerezolvata. Binenteles ca aceasta retragere a fost si poate inca a ramas un mecanism de aparare in fata traumei tale. Daca poti, abordeaza aceasta trauma impreuna cu un psihoterapeut cat mai devreme in viata. Curaj si succe in continuare!
Sandra Grosu
Sandra Grosu E normal sa ai lumea ta. Exista multe chestii bune sa te odihnești in coltul tau de rai unde e bn. E un tratament pt linistire. Rau este cand nu vrei sa iesi de acolo sa mergi inainte. Eu sunt intr- un grup, condus de un doctor , unde se primeste ajutor ( program de urmat ca sa scapi de diferite depresii/ ganduri ). Daca vrei sa intri ma cauti.
Mihaela Vasut Luncasu
Mihaela Vasut Luncasu Ceea ce te-a aparat candva poate la un moment dat sa te impiedice sa cresti. Intrebarea este ce se intampla in lumea reala in timp ce tu te retragi din ea.
Geanina Timofte
Geanina Timofte Este un mecanism de apărare specific în astfel de cazuri. Dar e important să faci psihoterapie, pentru că această retragere în lumea ta îți poate afecta viața, la un moment dat. O sugestie este să scrii despre această lume, ca într-un jurnal. Ori de câte ori simți nevoia să te retragi, fă-o scriind. E ca o confesiune, ca o scoatere afară a durerii emoționale. Cine știe?! Poate iese și o carte. Dar, chiar dacă ajută mult, repet, psihoterapia este necesară. Citește și asta: http://mobile.hotnews.ro/stire/22735173 mărturisirea unei scriitoare.

Administrează

Roxana Daneliuc
Roxana Daneliuc Imi pare foarte rau ca ai trecut prin asta, o experienta de genul acesta, traumatizanta aduce cu ea mecanisme de aparare, iar retragerea in “lumea ta” este unul dintre ele. Ajutorul unui psihoterapeut ar fi de un real folos.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed